LA LIGA-TEAM: Mina Finstad Berg (f.v.), Simen Stamsø Møller, Christina Paulos, Morten Langli, Anne Sturød og Endre Olav Osnes. Foto: Espen Solli/Eivind Senneset/Øyvind Ganesh Eknes

I helgen braker det løs i flere store fotball-ligaer, deriblant spanske La Liga, som i år er en ny rettighet for TV 2. – En fullskala satsing på La Liga er noe vi har ønsket oss lenge, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen, som også har gjort flere nye signeringer på eget lag før sesongstart.

Denne høsten kommer TV 2 til å ha historiens beste sportstilbud. Aldri har det vært mer fotball i TV 2s flater – med Premier League, Champions League, VM- og EM-kvalifisering, Nations League – og nevnte La Liga.

Les: Tid for en ny sesong med Fantasy Premier League

– Endelig har vi rettighetene til hele La Liga og kan sende samtlige 380 kamper. Det betyr studiosending hver runde og en dedikert gjeng som vil jobbe knallhardt uke inn, uke ut for å løfte La Liga-interessen i Norge, sier Vegard Jansen Hagen.

Før sesongen er TV 2 Sportens lag blitt styrket med tre profiler, som alle har vært tilknyttet TV 2 tidligere: Anne Sturød, som kommer fra Discovery, Christina Paulos fra VG og Morten Langli fra NENT.

Alle tre skal jobbe tett med La Liga-satsingen. Dette betyr at disse profilene utgjør TV 2s La Liga-lag: Anne Sturød, Morten Langli, Christina Paulos, Endre Olav Osnes, Simen Stamsø Møller og Mina Finstad Berg, samt Guillem Balague og Alexandra Jonson som begge har base i Spania.

De tre nysigneringene gleder seg til å ta fatt på La Liga-sesongen på TV 2:

– Det blir veldig spennende å få være med og bygge noe helt nytt rundt spansk fotball i TV 2, sammen med skikkelig flinke folk, sier Anne Sturød.

– Det var umulig for meg å takke nei til det nærmeste jeg kommer en drømmejobb når spansk fotball nå kommer tilbake igjen til TV 2. Jeg gleder meg utrolig mye til å få være med å formidle fantastiske fotballrettigheter til TV 2s seere sammen med en gjeng med utrolig flinke folk, sier Christina Paulos.

– Jeg hadde 10 fantastiske år i TV 2 mellom 2004 og 2014. Jeg er stolt over å få komme tilbake. Min kommentatorkarriere startet jo med spansk fotball på TV 2. Det skal bli artig å ta opp den tråden, sier Morten Langli.

La Liga-sesongen starter allerede i kveld, med oppgjøret mellom Valencia og Getafe på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play. Sendingen begynner kl. 20.30, avspark er kl. 21.00.

Les: Som vanlig ventet Marcelo Bielsa til tolvte time med å signere

Videre ser sendeplanen for åpningshelgen i La Liga slik ut:

Lørdag 14. august:

Mallorca – Real Betis, sending fra kl. 19.25 på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Play

Cádiz – Levante, sending fra kl. 19.25 på TV 2 Play

Alavés – Real Madrid, sending fra kl. 21.15 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play

Osasuna – Espanyol, sending fra kl. 21.55 på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Play

Søndag 15. august:

Celta Vigo – Atlético Madrid, sending fra kl. 17.00 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play

Barcelona – Real Sociedad, sending fra kl. 19.30 på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play

Sevilla – Rayo Vallecano, sending fra kl. 22.10 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play

Mandag 16. august:

Villarreal – Granada, sending fra kl. 19.55 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play

Elche – Athletic Bilbao, sending fra kl. 21.55 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play

Denne helgen er det også Premier League-start i England, og TV 2 går dermed inn i sin siste sesong med rettighetene til den engelske topp-divisjonen.

– Når vi har fått mulighet til å sende absolutt alle de 380 kampene, så har vi bestemt oss for å satse mer enn noen gang og avslutte en eventyrlig Premier League-epoke med et smell! Vi har et forventningsfullt og kravstort publikum som forventer og fortjener det beste. Så våre ambisjoner er store. Vi skal fullføre med det som har vært våre kjennetegn gjennom 12 år: Sterk tilstedeværelse i England, de beste kommentatorene og engasjerende studiosendinger med både norske og utenlandske eksperter, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.