Danskene elsker denne karen.

Tidligere i dag kunne TV 2 fortelle at den tidligere landslagssjefen for Danmark Åge Hareide har fått tilbud om å overta som hovedtrener for Rosenborg, men at han på grunn av et vondt kne og operasjon måtte si nei takk.

66 åringen som faktisk er uten jobb har kontaktet NRK for å klargjøre, han har ikke fått tilbud om trenerjobben i Rosenborg. – Han sier at klubben kun har forhørt seg om hans helse og ikke tilbudt han jobben.

Les: Trond Henriksen leder laget ut sesongen

«Folk har visst at jeg har fått et nytt kne. Det har bare vært en henvendelse angående helsen min, ikke en dialog. Det gjør en stor forskjell om folk spør om jeg vil være trener eller hvordan det går med kneet mitt»

Åge Hareide kan trolig velge mellom en rekke klubber, når han er ferdig med å hinke rundt på et ben, i de fire årene han ledet det danske landslaget sørget han for både EM og VM kvalifisering og var ble deres mest suksessrike sjef gjennom tidene.

I telefonen med NRK ler hovedpersonen selv av overskriftene. For en måneds tid siden skiftet han et kne, og er ifølge helsepersonell ikke i stand til å ta over roret på Lerkendal – eller andre klubber.

Les på Popidol: Dunce-tegneserien er solgt til Italia!

– Da dette skjedde, så hadde jeg et problem med å være trener. Legene sa at jeg er definitivt sykmeldt til 1. august. Etter det vil man bare se hvordan det fungerer. Det er en stor operasjon og opptreningssak. Jeg må fungere, for det er mye ståing og gåing, som per nå er for tungt for kneet.

– Men hvis døra til Rosenborg fortsatt er åpen for ny trener til høsten, er du tilgjengelig etter 1. august?

– Jeg må se an min egen helsetilstand. Jeg har ikke skifta kne før, så jeg vet lite om den prosessen, ler 66-åringen og understreker:

– Men først må det komme en konkret henvendelse.

Les på F7: Ballon d’Or deles ikke ut i år