Charles Leclerc

Alle i Formel 1 sirkuset vet at Charles Leclerc har et enormt talent og er en mann for fremtiden, men at 22 åringen allerede i sin første sesong for Ferrari skulle parkere deres største stjerne og lagkamerat Sebastian Vettel var det ingen som så for seg. 

Leclerc hentet 24 poeng mer enn superstjernen.

Les: Pontus Silfwer solgt til Sverige

Det går ikke Ferrari hus forbi, de har sørget for et gigantisk hopp på lønnstigen og utvidet avtalen til 2024 – Julegaven til unge Leclerc er en lønn på ni millioner euro i året det er en tredobling av lønnen hans, ifølge La Gazetta dello Sport.

I finalesesongen vant Leclerc to Grand Prix-seire. De kom med en ukes mellomrom. Han var øverst på pallen 1. september på Spa i Belgia og en uke senere i Ferrari-land ved Monza i Italia.

Les: Yann-Erik de Lanlay kommer «hjem» etter 4 1/2 år i Rosenborg

I tillegg har han syv polposisjoner og ti pallplasser

– Jeg er veldig glad for å være sammen med Scuderia Ferrari. Den siste sesongen har vært en drøm om et år for meg, sier Charles Leclerc til Ferraris nettsted.

I sin første sesong for Ferrari endte Leclerc på fjerde plass i sjåførenes verdensmesterskap, og den unge kometen antas å kunne klatre lenger opp i fremtiden.
«Med hvert løp i år, ble vårt ønske om å forlenge kontrakten med Charles enda mer selvinnlysende,» sa Ferrari-teamsjef Mattia Binotto.- Charles har vært en del av familien vår siden 2016, og vi er mer enn stolte av prestasjonene vi har oppnådd med akademiet vårt.