Ikke ofte vi ser Gerrard vrenge ansiktet å et smil som dette. (foto: villa, twitter)

Det er ingen grunn til å pirke i supportere som allerede er nede med kneet. Etter en løfterik sesongstart med Carlo Ancelotti forrige sesong har italienerens uheldige exit – for Everton – blitt starten på en trøsteløs tilværelse i Premier League. Everton-supporterne trengs ikke å minnes på dette, spesielt ikke av erke-erkerival Steven Gerrard. På lørdag kom det likevel.

Rafael Benitez slapp å bli ydmyket av sin tidligere Liverpool-spiller, selv om 0-1 tap mot Aston Villa denne sesongen ikke er så sjokkerende. Det er bare det at det utspilte seg på Goodison Park.

Les: Sky Sports: Nå er det Manchester Citys tur til stjernesignering

Denne gangen var det Emi Buendia som fikk æren av å bli matchvinner. Kampen fikk en intens start der spillet bølget frem og tilbake med sjanser til begge lagene. Det så ut som lagene skulle gå likestilt til pause, da Buendia steg høyest opp på et hjørnespark, tre minutter på overtid til 0-1.

(foto: villa, twitter)

Og spilleren med assist fra hjørneflagget? Everton-spilleren som skiftet til Villa tidligere i måneden, Lucas Digne.

Etter pause gjorde Richarlison og Dominic Calvert-Lewin sitt for å skape målsjanser, men manglet kruttet når det skulle avgjøres. Det er overflødig å si at dette ble en fysisk kamp, for med jernmannen Gerrard piske Villa-spillerne sine inn i taklinger, ble det et mini Merseyside-derby uten Liverpool-spillere på banen.

Les: Gerrard har fortsatt ikke blitt klok på sin tidligere Liverpool-sjef

Seieren på Goodison Park sender Aston villa opp til en foreløpig 10. plass, mens Everton kan telle fingre på én hånd hvor stor avstanden til Watford under nedrykksstreken er for øyeblikket.