Tranmere Rovers rykker opp andre sesong på rad etter overtidsdrama

Top Article ad

Det er ikke en av storklubbene som nå kan feire opprykk, men klubben har stolte tradisjoner og lojale fans. – Det så riktig ille ut for et par år siden, da var de «utenfor» seriesystemet etter å ha rykket ned fra League 2. 

Men så har de kjempet seg tilbake i lyset!

Les: Celtic feirer «The treble» med å gi manageren fast jobb

Det er andre år på rad at Tranmere Rovers kan feiere opprykk, etter at laget lørdag vant sluttspillet i League Two over Newport etter 120 minutter med fotball.

Tranmere Rovers spillere kan reise på sommerferie med en god følelse og vite at når de kommer tilbake er det i League One.

Supporterne på Wembley ble ikke bortskjemt med mange mål, men i stedet opplevde en høy intensiv og dramatisk kamp.

De første 90 minuttene ble målløse, så de to lagene måtte spille ytterligere 30 minutter. Finalen ble vanskeligere for Newport da Mark O’Brien fikk sitt andre gule kort og ble sendt i garderoben rett før pausen.

I lang tid så det ut som det gikk mot straffesparkkonkurranse, men i det 119. minutt fikk Connor Jennings treff på mål og avgjorde kampen for Tranmers favør.

Det er andre påfølgende opprykk for Tranmere, som i fjor rykket opp fra landets femte beste rad, National League, etter en playoff-seier.

Dermed er klubben nå tilbake i League One for første gang siden de røk ut i sesongen 2013-14. – I 2016 hentet Tranmere en av klubbens tidligere midtbanespillere Micky Mellon som manager, han har lykkes å bygge et sterkere lag som sørget for suksessen.