The man with the plan.

For to uker siden kunngjorde Tottenham at de ville kutte 20% i 550 ansattes lønn. – Det skulle ikke gå ut over spillerne, kun de administrativt ansatte.

Siden da har kritikken haglet mot Premier League-klubben, som har blitt beskyldt for å dra nytte av en avtale rettet mot mindre bedrifter og ikke en av verdens rikeste fotballklubber. – Kritikken har ikke bare kommet fra media, men også fra klubbens egne fans.

Tottenham skriver på sin hjemmeside at alle 550 administrative ansatte fortsatt vil ha full lønn i april og mai.

Derimot går klubbens ledelse ned i lønn.

Les: Nå er det Manchester Uniteds tur til å tømme akademiet hos Barcelona

Styreleder Daniel Levy sier til klubbens nettsted at det aldri har vært meningen å gjøre noe annet enn å sikre jobber på lang sikt.

«Kritikken klubben har mottatt de siste ukene har blitt mottatt med stor oppmerksomhet på grunn av vår historie om veldedighetsarbeid og vår enorme følelse av ansvar for å ta vare på de som er avhengige av oss.

Vi beklager eventuelle bekymringer det har forårsaket i en engstelig tid».

Klubben skriver også at den ikke har til hensikt å søke om økonomisk støtte fra statlige hjelpepakke. Men den økonomiske situasjonen vil kontinuerlig bli evaluert.

Les på Popidol: Tennisproff kaster klærne: «Jeg sparer penger»

Dermed gjør Tottenham som Liverpool som også reverserte sitt standpunkt om å «la staten betale» etter kraftig kritikk fra deres supportere.

Liverpool hadde søkt om statlig støtte for å betale 80 prosent av de ansattes lønn.