Tore på sporet er perfekt som ny styreleder i Rosenborg

Top Article ad

Det er ingen som har mer erfaring med å finne folk enn Tore Strømøy. – En kar som kan finne en bortkommen far i Chile, en mor som la igjen sin datter på en kirketrapp og tvillinger som ikke var klar over at den andre eksisterte vil enkelt finne fotballtalenter på de merkeligste steder.

Etter å ha lett lenge, vi har glemt å spise, så nervøse var vi kom vi frem til huset der fotballtalentet bor. Forsiktig ringer vi på døren og ut strømmer moren og faren, en lillebror og en storesøster som er på besøk fra storbyen for anledningen. – Vi gråter alle en skvett før fotballtalentet blir med tilbake til Lerkendal.

Les: Fransk verdensmester skyves ut i fotballkulda

Tore på sporet er perfekt som ny styreleder i Rosenborg. – Jeg skal ærlig innrømme det var en overraskelse å lese lokalavisen for Trondheim Adressa i dag. «Tore Strømøy stiller som kandidat til styrejobben i Rosenborg»

Det er tidligere RBK-spiller Erling Næss som varsler benkeforslag på Tore Strømøy under torsdagens styremøte, overfor Adresseavisen.

Strømøy sier til avisen at han kommer til å stille om han blir foreslått fra benken.

«Jeg har alltid sagt at dersom jeg skulle få muligheten til å lede RBK, så kan jeg ikke si nei», sier han til Adressa.

Senere på dagen sier han til Adressa at han nettopp har meldt seg inn i klubben igjen etter flere år uten å ha betalt medlemskontigenten, mens reglene sier at man må ha vært medlem av klubben i minst en måned for å være valgbar.

Les: Star Wars: Rogue One «forløper» TV-serie begynner å filme snart

Strømøy er journalist og programleder og er best kjent fra NRK-programmet Tore på sporet. Han var også tidligere kappgjenger og vant NM på 10 000 meter i 1982, og har også vært styreleder i Byåsen Håndball Elite.

På torsdagens årsmøte går det dermed mot kamp om vervet. I begynnelsen av desember ble Ivar Koteng vraket som styreleder av valgkomiteen, til fordel for Ståle Gjersvold. Men Koteng har tidligere uttalt at han stiller som motkandidat, dersom det kommer et benkeforslag underveis i årsmøte.