Kan bli isolasjon på toppspillere- Foto: NFF_info

Samtlige toppspillere i Eliteserien, OBOS-LIGAEN og Toppserien kan få et enda strengere oppfølgning for å berge årets fotballsesong.

Det hat vært en merkelig fotballsesong både nasjonalt og internasjonalt, har måtte ta ekstremt hensyn til den pågående koronapandemien. Det har ikke hjulpet stort bedre at de siste ukene har vært en storm av positive koronatester innad i fotballen.

Bare dager etter den avlyste kampen mot Israel, ble det bekreftet att Omar Elabdellaoui testet positivt på Covid-19. Bare for noen dager siden ble det ytterligere bekreftet at de tre landslagsspillerne Markus Henriksen, Marius Lode og Patrick Berg hadde testet positivt på Covid-19.

NFF vurdere strakstiltak

Nå vurdere Norges fotballforbund ytterligere innstramminger i form av at toppspillere kan bli mer isolert. Om vi ser på hjemlige fotballen, har det godt hardt utover landslagsfotballen, hvor A-laget ikke fikk spilt noen kamper under den siste samlingen dette året. Det som nå NFF vurdere er full isolasjon for å få ferdig spilt årets fotballsesong i Norge.

– Et tiltak vi ser på er dette med isolasjon. Vi ser at smitten kommer primært fra nære relasjoner, så vi må beskytte troppene utenfra og inn. Det kan bety større grad av isolasjon de siste 3–4 ukene. Det vil være veldig inngripende, og sikkert vanskeligere å få til i OBOS-ligaen og Toppserien der mange har deltidsjobber, sier NFF-direktøren til TV 2.

Flere klubber i karantene

Men det er ikke bare de tre, som har testet positivt. Mandags formiddag ble det bekreftet fra Kongsvinger at en av deres spillere hadde testet positivt på Covid-19, det har ført til at hele laget har havnet i karantene. Det er ett skremmeskudd at flere toppspillere i både Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien har fått en rekke kamper utsatt den siste tiden, og at hele spillertroppene har havnet i karantene.

Det er først å fremst for å slippe å måtte flytte sesongen inn i 2021. Det er noe som NFF tar hensyn til ettersom neste sesong, starter rundt påsken 2021.

– Vi vurderer ytterligere grep, og vi har en god dialog med helsedirektoratet om dette. Vi har tatt oppfordringen fra Bjørn Guldvog om nøye å gjennomgå egne smittevernprotokoller, ettersom smitten har eskalert i samfunnet og fotballen denne måneden. Det bekrefter konkurransedirektør Nils Fisketjønn til TV 2.

Forventer en avklaring i løpet av uken

Norges fotballforbund har også sagt at det ikke er tatt stilling til rådene fra helsemyndighetene, men at det vil bli sett på og gitt en avklaring i løpet av uken.

Om det skulle bli isolasjon, så vil ikke spillere, trenere og støtteapparatet forlate hjemmet utenom, når det er kamper, trening. Her har helsemyndighetene i Norge vært klar på å bruk av munnbind og unngå å møte andre utenfor de du ikke bor med, samt at to meteren bør overholdes.

– Det er ekstremt inngripende å pålegge noen dette med tanke på jobb og skole. Vi er ikke i posisjon til å nekte noen å gå på skole, og heller ikke til å frata dem yrket de eventuelt måtte ha ved siden av fotballen. Vi må finne en balansegang. Hvordan beskytte spillerne mest mulig, samtidig som man ikke bryter grunnleggende rettigheter i samfunnet, sier Fisketjønn.