Det er alltid spennende å følge med på hvem som scorer mål i kampene, i Tyskland er det intet unntak, men i motsetning til for eksempel England, Spania hvor det er svært vanskelig å forutse hvem som kommer til å score flest mål.

I Tyskland derimot så har vi en av Europas beste angripere, han har vært en målmaskin i Tysk fotball i 10 år nå. Han kom til tyske Borussia Dortmund før 2010/11 sesongen, denne sesongen gjorde han en beskjeden entré til tysk fotball med kun 8 mål. Den da Polske 22 viste vel lite om at han kom til å bli en målmaskin i tysk fotballs historie. Før forrige sesong kunne den polske målmaskinen skryte av 236 mål, alle visste at dette er en mann man bare ikke kan la komme alene til mål. Få av oss visste hva som var i vente, i en sesong som har vært preget av tomme tribuner, Corona pandemi altså rett og slett mange distraksjoner. Hvem kunne vel tenke seg til at dette kom til å bli en så utrolig sesong for mr Lewandowski, hele 41 mål er bare helt utrolig, han er i skrivende stund fylt 32 år men det ser ikke ut til at han er i nærheten av å stoppe. Robert Lewandowski var hele 13 mål foran nestemann på lista over toppscorere som ble André Silva, han havnet på 28 mål.

Vi kan ikke unngå å kommentere nr 3 på listen, dette er unge her Håland fra Norge. Som norsk er det veldig morrsomt å kunne se en 21 år gammel norsk prestere så bra i tysk toppserie. Noe som er ekstra gøy er at Håland starter sin tyske karriere i samme klubb som Lewandowski, nemlig Borussia Dortmund. Håland er ung og fremadstormende, men han er fortsatt vinner av toppscorer tittelen i Europeiske Champions League denne sesongen, han leverte der 10 mål og dunker ut alle de største stjernene til og med Lewandowski pluss Ronaldo, Messi og resten av fotball Europas største stjerner.

Håland er spådd en enorm karriere, han scorer på både klubb og landslag i likhet med Bundesliga ens toppscorer Lewandowski, spørsmålet er bare følger han i Robert Lewandowski fotspor eller velger han en annen klubb og liga? Foreløpig ser det da ut som at han forblir i tyske Dortmund.

Den serien er en veldig spennende serie å følge, det er mye mål og mye action der, her er topp 10 listen i den tyske kampen om toppscorertittelen:

Nr 1: Robert Lewandowski, 32 år fra Polen – Bayern Munchen, 41 mål

Nr 2:  André Silva, 25 år fra Portugal – Eintracht Frankfurt, 28 mål

Nr 3: Erling Braut Haaland, 21 år fra Norge – Borussia Dortmund, 27 mål

Nr 4: Andrej Kramaric, 30 år fra Kroatien – Hoffenheim, 20 mål

Nr 4: Wout Weghorst, 28 år fra Nederland – Wolfsburg, 20 mål.

Nr 6: Sasa Kalajdzic, 24 år fra Østerrike – Stuttgart, 16 mål

Nr 7: Lars Stindl, 32 år fra Tyskland – Borussia Monchengladbach, 14 mål.

Nr 8: Lucas Alario, 28 år fra Argentina – Bayer Leverkusen, 11 mål

Nr 8: Max Kruse, 33 år fra Tyskland – Union Berlin, 11 mål

Nr 8 Silas Wamangituka, 22 år fra Kongo-Kinshasa- Stuttgart, 11 mål

Nr 8: Thomas Muller, 31 år fra Tyskland – Bayern Munchen, 11 mål.

Det er ingen tvil om at om at det er scoret mye mål i tyskland denne sesongen, men når man ser på listen over så skjønner man at det kan komme mange mål. Det er vel ingen grunn til å tro at 2021 – 2022 sesongen skal være noe mindre spennende. Spørsmålet er bare vil den polske mål kongen ta sin 5 toppscorer tittel på rad? Eller vil den sterke målmaskinen fra Norge nemlig Haaland yppe seg i det gjeve selskapet? Dette blir en utrolig spennende sesong og vi er ganske sikre på at det vil ikke bli mindre mål med årene som kommer, det er utrolig mange store navn i de tyske klubbene som bare venter på et gjennombrudd så skal Lewandowski ta sin 5 tittel på rad så må han virkelig bare stå på, det står mange sterke navn bak han på listen som er sugne på å ta tittelen fra han. Vi gleder oss til oppstart av ny sesong som starter 13 august.

Følg med for flere spennende nyheter om de beste målscorerne i Tyskland! Du kan følge med på tabellen i her: Toppscorertabellen i Bundesliga