De aller fleste spillerne på denne listen har vært innom eller spiller for Manchester United, Liverpool eller Chelsea. – Vi finner også klubber som Real Madrid, Barcelona og ikke minst den søkkrike franske klubben Paris Saint-Germain som både kjøpende og selgende klubber.

En du ikke finner på denne lista er Lionel Messi, han har vært i Barcelona i 20 år og er ikke solgt enda. – Han befinner seg dog høyt oppe på lista over de som tjener mest.

Paris Saint-Germain knuste alle rekorder da de kjøpte Neymar i 2018, og gjennom den dealen ligger han på førsteplass på vår liste. – Før du ypper frempå, tallene er inkludert tillegg og bonuser. Apropos bonuser, du finner dem på denne siden.

 1. Angel Di Maria – £ 129,5 millioner
  Di Maria kom til Benfica fra Rosario Central for £ 7 millioner i 2007, hans imponerende prestasjoner førte til en overgang på £ 20,3 millioner til Real Madrid i 2010. Manchester United tok frem det store sjekkheftet og slo den britiske overgangsrekorden da de signerte Di Maria i 2014. Bare ett år senere forlot han klubben med et betydelig tap.

Argentinas nest største stjerne som fortsatt spiller, er nå inne i sitt sjette år i PSG hvor han har funnet sin form på nytt og har scoret 83 mål på 224 kamper i alle konkurranser.

 1. Antoine Griezmann – £ 131m
  Etter å ha kjempet seg opp gjennom systemet til Real Sociedad, fullførte Griezmann en overgang på £ 24 millioner til Atletico Madrid i 2014.

Den franske spilleren utviklet for alvor stjernestatus og ble en av verdens beste angripere under manager Diego Simeones veiledning, han scoret 133 mål på 257 kamper.

Barcelona aktiverte buyout-klausul på £ 107 millioner i 2019, men 29-åringen har slitt med å gjenta sin Atletico-form på Camp Nou så langt. Vi får se hva som skjer denne sesongen, på «Comeon» kan du følge med på La Liga.

 1. Ousmane Dembele – £ 148,5 millioner
  Borussia Dortmund er ekstremt dyktige på å finne unge talenter for så å selge dyrt etterpå. I 2016 signerte de unge Dembele fra Rennes for bare £ 13 millioner.

Etter bare ett år i Tyskland, banket et desperat Barcelona på døra og klasket 135,5 millioner pund i bordet for å erstatte Neymar. Dortmund fikk med det finansiert de seks neste overganger. (Tviler på at Haaland hadde vært i klubben hvis Dembele overgangen ikke hadde vært så vanvittig)

Dembele har vært plaget med skadeproblemer de siste årene, den gamle Barcelona ledelsen har vært beskymret for hans holdninger utenfor banen også.

Philippe Coutinho – £ 150,5 millioner
Coutinho kom til Liverpool fra Inter Milan for bare £ 8,5 millioner i 2013, og ble solgt til Barcelona for et overskudd på £ 133,5 millioner fem år senere. – Han var klubbens desidert største stjerne, og til tross for gigantfortjeneste, forlot han en bråte med bitre fans.

Som så ofte før, klarte heller ikke han å oppfylle forventningene på Camp Nou. Kjøpet blir best oppsummert med at Coutinho scoret to mål mot Barcelona på lån hos Bayern München i 2019-20 og sendte Barcelona ut av Champions League. Da han senere kunne løfte CL-trofeet, trigget dette en ekstrabetaling fra Barcelona til Liverpool på 50 millioner kroner.

 1. Alvaro Morata – £ 156,8 millioner
  Morata er en av fotballens virkelige nomader, han har fullført fire store overganger mellom noen av Europas største klubber.

Spissen kom gjennom Real Madrid-akademiet og ble solgt til Juventus for £ 15,8 millioner i 2014, så utløste det spanske laget sin tilbakekjøpsklausul to år senere.

Deretter hadde han en «ulykkelig» periode i Chelsea før han fullførte en overgang på £ 58 millioner tilbake til Spania og Atletico Madrid forrige sesong.

27-åringen har nå sluttet seg til Juventus på en låneavtale, hvor de italienske mesterne har opsjoner på å forlenge lånet med 12 måneder eller kjøpe ham til en avtalt pris neste sommer.

 1. Eden Hazard – £ 162 millioner
  Hazard fanget først verdens oppmerksomhet gjennom eksepsjonelt spill for den franske klubben Lille. Chelsea vant kappløpet om hans signatur i 2012.

Det ble syv vellykkede år på Stamford Bridge før han begynte i Real Madrid for en sum som kan nå £ 130 millioner.

Hans første kampanje på San Bernabeu ble hemmet av skadeproblemer, og scoret bare ett mål på 22 kamper i alle konkurranser.

 1. Kylian Mbappe – £ 165,7 millioner
  Til tross for at han bare har gjort en overgang i karrieren, befinner Mbappe seg på topp fem. Han kom opp Monaco systemet og ut på den internasjonale scenen 2016-17, og var med å ta seriegullet foran nesa på Paris Saint-Germain før han sa ja til å bli med PSG på et sesonglån.

Deretter gjorde de flyttingen permanent for £ 165,7 millioner, og den franske landslagsspilleren har forsvart den prislappen med 91 scoringer på 125 kamper i skrivende stund.

 1. Cristiano Ronaldo – £ 191,4 millioner
  Ronaldo ble signert for bare £ 12,2 millioner fra Sporting Lisboa av Manchester United, og utviklet seg til å bli en av de beste spillerne i verden på Old Trafford.

Real Madrid brakte deretter vingen til Spania for £ 80 millioner i 2009, og han viste seg å være ektremt god valuta for pengene: 450 scoringer på 438 kamper i alle konkurranser.

Etter å ha vunnet to La Liga-titler og fire Champions Leagues med Los Blancos, fullførte 35-åringen en flytting på £ 99,2 millioner til Juventus i 2018.

Romelu Lukaku – £ 196m
Alle mener noe om Lukaku, men han har en imponerende scoringsrekord uansett hvor han går. Spissen kom til Chelsea fra Anderlecht i en avtale på 18 millioner pund i 2011 og ble solgt til Everton for et overskudd på 10 millioner pund i 2014.

Manchester United betalte £ 76million for han tjenester i 2017, før han ble sendt til Inter Milan to år senere i en avtale verdt £ 74 millioner.

Neymar – £ 246,6 millioner
Det kan bare være en vinner. Etter å ha spilt for Santos, kom Neymar til Barcelona i en avtale verd £ 48,6 millioner i 2013 før han ble en del av en dødelig angrepstrio sammen med Lionel Messi og Luis Suarez.

Paris Saint-Germain satte verdensrekord med en overgang på £ 198 millioner sommeren 2017, et trekk som sendte sjokkbølger gjennom verden.