Nå heter Fotballspilleren John Arne Riise

Ålesund fans har ristet på hodet hver eneste gang de har gått forbi statuen «fotballspilleren» utenfor Colorline stadion. – De mener at skulpturen satt opp i 2005 og laget av Tore Bjørn Skjølsvik skal hedre deres største spiller til tross for at det ikke ligner.

På tirsdag bytter statuen navn, da skiløper John Arne Riise fikk hører nyheten tidligere i dag gråt han en skvett og sendte ut en pressemelding.

Les: John Arne Riise skriver ny kontrakt

 

«Jeg er utrolig rørt, stolt, ydmyk og evig takknemlig. Det å få denne støtten fra byen som betyr alt for meg er like stort som å få barn og å vinne Champions League. Det at dette kommer nå hvor jeg begynner å bli voksen gjør nok dette enda større. Jeg setter nok dette mye høyere i dag enn hva jeg hadde gjort i 2005. Jeg gleder meg allerede til å ta med barna og en vaskeklut for å vaske bort due- og måkeskit»

Det har vært et sårt tema for John Arne Riise lenge, før sin siste landskamp i 2015 mot Island fortalte han at det kom mange gratulasjoner, men ikke fra hjembyen Ålesund han har også pekt på tidligere Aafk trenger trener Ivar Morten Normark som en av hovedgrunnene til at ikke statuen fikk hans navn. – Noe Normark har benektet.

 

https://twitter.com/sgrodahl/status/244774996424130561

 

Tidligere har noen klistret «John Arne Riise» på tape over «Fotballspilleren» midlertidig.

Sjekk ut oddsen