Tidligere UEFA-president, svenske Lennart Johansson døde tirsdag

100
Lennart Johansson, et liv med fotballen

Den svenske fotballforeningen kunngjør at Lennart Johansson, som i 17 år var UEFA-president, døde i en alder av 89 år.

Dette skriver den svenske fotballforeningen på nettsiden sin, som sier at Johansson sov på tirsdag kveld etter en kort sykdom.

Lennart Johansson var noe så sjeldent som en godt likt fotballpamp, selv har han uttalt med et glimt i øyet at det må være fordi han var i konflikt med Sepp Blatter (FIFA president) i 20 år og han er det absolutt ingen som liker.

(Sepp Blatter har forøvrig planer om å saksøke det internasjonale fotballforbundet og etterfølgeren Gianni Infantino for å ha skadet hans rykte).

Les: Martin Ødegaard setter press på Real Madrid

«Lennart Johansson er vår største internasjonale fotballleder gjennom tidene. Ingen svensker har hatt lignende innflytelse på fotball i verden».

«Hans handlinger som UEFAs president og visepresident i FIFA er dypt respektert, og hans lederskap har vekket beundring over hele verden,» sa den svenske fotballpresidenten Karl-Erik Nilsson.

Lennart Johansson var president i UEFA fra 1990 til 2007.

Johansson styrte UEFA i en turbulent tid. Sovjetunionens fall, Balkan-konflikten, Bosman-dommen og TV-pengene endret det europeiske fotballkartet drastisk. Champions League ble en utrolig suksess som vi kan takke den svenske fotballlederen for.