Det er imponerende når noen bytter sport, med når du går fra hopp som er eksplosivt til en utholdenhets idrett som sykkel er det spesielt imponerende. Primoz Roglic var skihopper i nesten 10 år og ble juniorverdensmester for lag i 2007.

Han sykler for Team Lotto og har en Tour de France  etappeseier og
Giro d’Italia etappeseier bak seg så han har vært god en stund, men å år virker han spesielt sterk.

Du må være litt gal for å sette utenfor en skiflyvningsbakke og tilsvarende ensporet for å bli en ekstremt god syklist.

Roglic sikret seg nok en sammenlagtseier på verdenstouren ved å vinne Tour de Romandie.

28-åringen ledet rittet fra første til siste etappe. Lørdag befestet den slovenske Lotto NL-rytteren posisjonen med en sterk 2.-plass på en vrien klatreetappe. Roglic har dermed igjen vist at han er en glimrende allrounder på sykkelsetet.

Roglic vant Tour de Romandie åtte sekunder foran colombianske Egan Bernal (Sky), mens australske Richie Porte (BMC) ble treer. Fjorårets vinner var 35 sekunder bak Roglic.

Romandie-triumfen kommer kort tid etter at Roglic vant Baskerland rundt sammenlagt. Også det rittet var en del av sykkelsportens verdenstour.

Odd Christian Eiking (Wanty) var eneste norske deltaker i Tour de Romandie. Søndag var han i mål som nummer 43. Sammenlagt endte han på 95.-plass.