(c) Bilde: VIF: Johan Lædre Bjørdal tas imot av hovedtrener Ronny Deila

Vålerenga slapp idag på treningsfeltet i Marbella nyheten at de har skrevet avtale med midtstopper Johan Lædre Bjørdal. Han kommer fra den belgiske klubben SV Zulte Waregem hvor han har spilt i ganske nøyaktig et år.

«Jeg er veldig glad for å komme tilbake til Norge og gleder meg til å kunne bidra for Vålerenga fra dag én», sier han til Vålerenga sine sider.

Før turen til Belgia var han med å vinne tre seriemesterskap og to cuptitler med Rosenborg.

Les: Har skrevet under for et år, men intensjonen er at det skal vare lenge

Han har også tidligere spilt for Egersund, Viking, Tønsberg, Bodø/Glimt og den danske klubben Aarhus GF.

Lædre Bjørdal hadde halvannet år igjen av kontrakten i SV Sulte Waregem, men nå vender mannen fra Egersund hjem igjen til Norge og spill for Vålerenga de neste 2,5 årene. Han slutta seg til troppen på Marbella lørdag ettermiddag.

Sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen og resten av teamet har fulgt Lædre Bjørdal i lang tid, og er glad for å ha han på plass i blå drakt.

– Johan er en spiller vi kjenner godt, og som vi ved tidligere anledninger har forsøkt å få til klubben. Med han inn nå får vi en erfaren ledertype i garderoben og på banen, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

– Som spiller har han god duellkraft både langs bakken og i luften, og er en midtstopper som liker å bryte foran, og starte angrep på den måten. Johan er også en god igangsetter gjennom å enten selv passere pressledd, eller å spille forbi det. Vi er veldig glade for å ha han på plass nå, og dette gir oss økt konkurranse i forsvarsleddet. Nå får det bli opp til han å konkurrere seg inn på laget mot de tre veldig gode som vi allerede har fra før, avslutter Ingebrigtsen.

: