Andreas Martinsen er klar for en ny periode i Lillehammer-drakten. Foto: Joakim Johansen / Sporten.com

LILLEHAMMER (Sporten) Andreas Martinsen (30) er tilbake i Lillehammer-drakten etter åtte år. Onsdag ble han presentert på en pressekonferansen i OL-byen.

LIK-fansen har drevet dugnad og samlet inn godt over 300.000 kroner for at Martinsen kunne fortsette sin karriere i norsk ishockey. Den storvokste og hardtspillende 30-åringen er blitt enig om en kontrakt ut denne sesongen. Og skal bidra med sine kunnkspaer

Det var 2012 i at Martinsen fikk kontrakt med tyske Düsseldorf hvor han spilte i tre sesonger. I 2015 fikk han tilbud fra NHL-klubben Colorado Avalanche og spilte 110 kamper for før han fikk med seg ni kamper i sluttspillet for Philadelphia Flyers i 2017.

– Jeg kjenner at jeg gleder meg til en hel sesong. Jeg er fornøyd med avgjørelsen. Med tanke på hvordan ting er, ser jeg på det som veldig positivt.

– Jeg er heldig som får lov å spille i byen jeg bor i. Det blir forhåpentligvis en bra sesong med mye moro for klubben og fansen, sier Martinsen til Sporten.com

Har trent med klubben sia August

I slutten av august kunne klubben bekreftet at Martinsen at han trente med laget for fullt og både vi og folk rundt begynte å øyne en mulighet til å få plass en signatur. 

  • – En ting jeg har savnet er å spille på et lag hvor man har det gøy. Alle kjemper om et felles mål, alle kjemper for å vinne. Vi har det som trengs i den garderoben der, men det er mye som selvsagt skal klaffe, sier Martinsen på pressetreffet.
  • I neste forsøk endte han opp i Chicago Blackhawks og spilte 33 kamper fra 2017–19. Anaheim Ducks ble neste stopp, men han fikk bare med seg spill for farmerklubben San Diego Gulls og Wilkes-Barre Penguins.
  • En spiller med erfaring
  • Lillehammer får tilbake en spiller, som har en Cv, utenom det helt vanlig. Med både spill i flere klubber i NHL, samt en rekke andre klubber utenfor Norgesgrenser. Martinsen har også vært en god bidragsyter på det norske landslaget og står med 63 VM- og OL-kamper.