Tidligere Lyn spiss forteller hvorfor Kina fremfor Barcelona

Odion Ighalo

Odion Ighalo var Lyn (Smart Club United) spiss mens de fortsatt hadde penger, men det ble bare en sesong (2007-2008).  Nå hevder han Barcelona ønsket han på en låneavtale fra januar av.

Men ifølge Ighalo fortjente han bedre enn å være «back-up-spiss» for Luis Suarez. Han gikk heller til kinesiske Shanghai Shenhua i februar. I Watford gjorde han seg bemerket med 36 mål på 90 kamper i Premier League og i Kina går det veldig bra. – Odion Ighalo har trolig gjort et riktig valg, det er bare en spiller som scorer flere mål i den kinesiske Superligaen.

Les: Stabæk har hentet kinesisk Superliga spiller

Ighalo har spilt i Spania med Granada, ved to anledninger, men det ble den gangen bare 12 mål i tre sesonger i La Liga før han flyttet til England.

«Min agent snakket med meg om en låneinteresse fra Barcelona. Klubben ønsket en spiss med La Liga-erfaring og noen som forstår spansk fotball.

«Det var ment å være et seks måneders lån og kun som en back-up-angriper. Det var hyggelig å høre at Barcelona var interessert og mange fotballspillere ville være mer enn glad for å ta det.

«Med respekt å melde har jeg nettopp avsluttet som nest toppscorer i Kina med 21 mål, jeg fortjener bedre og ønsket ikke å være spiller med kort kontrakt et sted.

«Vi avviste det, det var en enkel beslutning å gjøre, og jeg valgte å bli i Kina og ha en lengre kontrakt med Shanghai Shenhua.»