Tidligere Lyn spiss forteller hvorfor Kina fremfor Barcelona

Odion Ighalo
Top Article ad

Odion Ighalo var Lyn (Smart Club United) spiss mens de fortsatt hadde penger, men det ble bare en sesong (2007-2008).  Nå hevder han Barcelona ønsket han på en låneavtale fra januar av.

Men ifølge Ighalo fortjente han bedre enn å være «back-up-spiss» for Luis Suarez. Han gikk heller til kinesiske Shanghai Shenhua i februar. I Watford gjorde han seg bemerket med 36 mål på 90 kamper i Premier League og i Kina går det veldig bra. – Odion Ighalo har trolig gjort et riktig valg, det er bare en spiller som scorer flere mål i den kinesiske Superligaen.

Les: Stabæk har hentet kinesisk Superliga spiller

Ighalo har spilt i Spania med Granada, ved to anledninger, men det ble den gangen bare 12 mål i tre sesonger i La Liga før han flyttet til England.

«Min agent snakket med meg om en låneinteresse fra Barcelona. Klubben ønsket en spiss med La Liga-erfaring og noen som forstår spansk fotball.

«Det var ment å være et seks måneders lån og kun som en back-up-angriper. Det var hyggelig å høre at Barcelona var interessert og mange fotballspillere ville være mer enn glad for å ta det.

«Med respekt å melde har jeg nettopp avsluttet som nest toppscorer i Kina med 21 mål, jeg fortjener bedre og ønsket ikke å være spiller med kort kontrakt et sted.

«Vi avviste det, det var en enkel beslutning å gjøre, og jeg valgte å bli i Kina og ha en lengre kontrakt med Shanghai Shenhua.»