Den siste norske fotballsamurai. (foto Manchester City)

Erling Haaland hater å gå av banen uten scoring, men Pep Guardiola minner 23-åringen på at han gjør en jobb for laget, selv uten scoring. Like forståelsesfull er ikke Premier League-legenden Roy Keane eller engelsk og internasjonal media. Når Haaland har fem touch på ballen i løpet av en kamp, men scorer, er det genialt. Når touch’ene og scoringene uteblir samtidig, er det katastrofalt dårlig. Nå er Stan Collymore drittlei kritikken.

Roy Keane visste han skaffet seg overskrifter da han sammenlignet Haalands all-round skills med tredjedivisjonsspillere, storavisen L’Equipe visste de også traff på overskriften da de kunne «slakte» Haaland etter 3-3 kampen mot Real Madrid.

LES: Cesc Fabregas skal tilbake til Premier League

Stan Collymore, tidligere spiss hos Liverpool og Aston Villa, er grundig lei av å høre sytingen til Keane.

-…kanskje det er på tide at en medspiss forteller det som det er. For det første har gutten scoret mål for hvert lag han har spilt på. Mange av dem også. For det andre, og kanskje viktigst, har han gjort det i tre svært forskjellige miljøer: England, Tyskland og Champions League, alt dette mens han fortsatt er en rookie.

F7: Det som var en av verdens beste spisser – degradert til ving

-La gutten være i fred, verken Keane eller noen hos L’Equipe «kunne snøre støvlene» hans på samme alder (Keane hadde som 23-åring nettopp begynt på karrieren hos Manchester United).

Godt sagt, Stan.

Alt du trenger å vite: Manchester City – Luton