Deler på gullet.

William Troos-Ekong tilbrakte et år med utlån hos Haugesund tilbake i 2015. Nå opplever han seg som en av de spesielt priviligerte i verden – og gjør noe med det.

Manchester United-stjernen Juan Mata ble i fjor den første fotballspilleren som sluttet seg til Common Goal.

Prosjektet har som formål å gi vanskeligstilte barn et bedre liv gjennom fotballen.

– Sammen kan vi skape en bevegelse basert på felles verdier som kan integreres i hele fotballindustrien – for alltid, skriver den spanske landslagsspilleren på bloggen sin.

SIden har fotball-profiler som Mats Hummels, Giorgio Chiellini og Shinji Kagawa og Hoffenheim-manager Julian Nagelsmann, blitt medlemmer.

Bevegelsen ønsker å gjøre ord til handling, og gjør det mulig for spillere å donere bort én prosent av lønnen til prosjektet.

Den tidligere FKH-midtstopper William Troost-Ekong har nå også meldt seg på.

– Som fotballspiller er jeg i en heldig posisjon, og jeg mener vi har et ansvar for å hjelpe de mindre privilegerte i verden. Common Goal gir meg muligheten til å forene meg med fotballspillere som deler mine tanker, sier nigerianeren i et intervju lagt ut på Twitter av bevegelsen.

Troost-Ekong spiller i dag for tyrkiske Bursaspor, og ble i 2017 nominert til årets spiller i Afrika, hvor Liverpools Mohamed Salah stakk av med prisen.

Virker som 24-åringen har det både i hodet og beina.

Les også: Sogndal henter et av Norges største keepertalenter