Tiago Mendes

Portugisiske Thiago Mendes er nærmest klar som den nye treneren for Valencias B- Lag før neste sesong. Som vi har sett mange ganger er de ofte de som får jobben når manageren ryker av en eller annen grunn.

Mendes vil erstatte Chema Sanz, men det er ingen dramatikk der, det dreier seg om en promotering. «Los Che» plan er at Sanz skal bli en del av Javi Gracias trenerstab i førstelaget.

Les: Portugisiske Luis Pimenta tilbake for å jobbe med norske talenter

Det er Radio MARCA som melder at agent Jorge Mendes arbeider sammen med klubben for å få på plass en avtale med den tidligere Atletico Madrid-midtbanespilleren.

Tiago har et annet tilbud fra en klubb som spiller i den portugisiske toppserien, og hvis forhandlingene med Valencia faller igjennom, vil Miguel Angel Angulo være et alternativ for den ledige stillingen. Den tidligere vingeren i Valencia var ansvarlig for klubbens ungdomslag forrige sesong.

Les: BBC: Citys første sommersignering

39 år gamle Tiago Mendes, har spilt for en rekke storklubber som Benfica, Lyon, Juventus, Chelsea og nå sist Atletico Madrid. – Etter han la opp for tre år siden, har han angrepet trenergjerningen med samme glød som han regjerte midtbanen gjennom en lang karrière.

Han sa da han tok fatt på trenerutdanning at hans mål er å bli en «mye bedre trener enn spiller»