Ti ville hester og 5 milliarder kroner er ikke nok!

Kan ikke kjøpe seg ut denne gangen. (foto: city, twitter)

David Silva er fortsatt en spillende City-legende, men nærmer seg nå ubønnhørlig en avskjed med klubben. Da gjør Pep Guardiola alt han makter for å holde konkurrerende klubber unna spilleren som er blinket ut som arvtageren.

Silva nærmer seg ti år som nøkkelspiller i klubben, og Guardiola har planer om å bygge opp Phil Foden til å inneha samme rolle – og helst lenger.

Les: ESPN: Edinson Cavani går

Dermed pakker City-manageren det heller ikke inn når han skal bygge en usynlig mur rundt 19-åringen.

For selv om stjerna fra akademiet fortsatt har til gode med å utkonkurrere sine mer erfarne internasjonale lagkamperater når det kommer til spilletid, er planen klar.

-Han er den eneste spilleren som uansett ikke kan selges. Den eneste! Selv ikke for 500 millioner Euros, sier Guardiola ifølge Goal.

Og hvorfor?

-Phil er City. Vi kommer ikke til å signere en annen spiller til denne posisjonen. Når David Silva forlater oss vet vi akkurat hvem som blir vår nye magiker, avslutter Pep.

Les på Popidol: Er idretts-Norge i for stor grad forbeholdt de pengesterke?

Så hvorfor denne hyperaktive lovprisingen av en ung spiller? Vel, etter å ha sullet bort både Jadon Sancho og Brahim Diaz, skal ikke manglende spilletid for Foden være et tema.

Dette hindrer ikke Foden fra å ha uttrykt sin utålmodighet og misnøye med å ha fått med seg 10 Premier League-minutter på banen så langt i sesongen.

Les: Peter Cech får mindre mål og en skikkelig hjelm

Spørs om ikke Guardiola også må gå fra ord til handling. Får du som 19-åring høre at du har legende-potensiale, er nok ikke benken det første du ser for deg.

Beilerne kretser rundt og sniffer etter misnøye.