Thomas Berntsen: «Vi har fått vårt førstevalg»

Ermene allerede oppe. (foto: sarpsborg 08)

Mikael Stahre er en merittert trener som ledet AIK til serie- og cupgull, IFK Göteborg til seriebronse, seriesølv, cupgull og tok Häcken fra 10. til 4. plass. – Den nye hovedtreneren er et bevis på at Sarpsborg har sportslige og ikke bare økonomiske mål.

Skrevet under en avtale for de neste tre årene

Mikael Stahre er en offensiv anlagt trener med gode meritter. I Sverige har han levert fantastiske resultater med alle klubber han har ledet i Allsvenskan. Han står for en fotball vi tror vil passe Sarpsborg 08 veldig godt. Underveis i prosessen har han seilet opp som vårt klare førstevalg. Vi er trygge på at dette blir en god match»,sier sportssjef Thomas Berntsen til Sarpsborg sine sider.
Les: Verdens største klubber har oppdaget Kylian Mbappé har en lillebror

Kruttsterkt poengsnitt i Sverige
I Allsvenskan har Stahre trent AIK, IFK Göteborg og Häcken. 191 kamper og poengsnitt på henholdsvis 1,93, 1,72 og 1,81 har resultert i et svensk seriemesterskap, to cupmesterskap, en andre-, tredje-, fjerde-, og syvendeplass i seriesammenheng. Stahre ledet også Väsby United opp fra Division 1 til Superettan på første forsøk i 2007.

«Vi kjenner Stahre godt og vet vi får inn en fagmann med et brennende engasjement og stort pågangsmot. Stahre står for en direkte, men ballbesittende fotball vi er trygge på at Sarpsborg-publikummet kommer til å sette pris på»

Les: Selv Klopp skjønte ingenting – har skapt et «vinnermonster»


44-åringen har også erfaring fra trenergjerninger i Kina, USA og Hellas. De to sistnevnte mindre vellykede, mens han med Dalian Yifang, en klubb som nå trenes av Rafael Benitez, oppnådde et poengsnitt på 1,84 over 49 kamper.

«Han kjenner norsk og skandinavisk fotball veldig godt. I tillegg er han brennende lysten på å ta Sarpsborg 08 videre. Vi håper og tror veldig på dette samarbeidet», avslutter Berntsen.

Les på Popidol: Rutetid-bladet er tilbake!