Theo Walcott

Tidligere Arsenal-profil Theo Walcott (34) har vært en stor profil i Premier League i flere år, og scoret 80 mål og 64 assist på 397 kamper med Arsenal, Everton og Southampton i ligaen. Etter Southamptons nedrykk til Championship tidligere i år forlot Walcott klubben – og nå er det klart at han ikke kommer til å spille mer i fremtiden.

Walcott kunngjør torsdag, via sin Instagram-konto, at han legger skoene på hylla.

Les: Chelsea lamslått av mottrekk etter å ha utløst utkjøpsklausul på 472 millioner

«Takk til alle som har vært med på reisen»

Walcott har scoret åtte mål på 47 kamper med det engelske landslaget. Han vant tre FA-cuptitler og to Community Shield-titler med Arsenal.

Les: Chelsea og Tottenham har banket på hos Forest – som forteller de må ta med seg 40 millioner pund

Dette er det han skrev på Instagram:

Det første øyeblikket jeg tok på meg fotballskoene mine som 10-åring, var starten på en spesiell reise for meg.

Fra å spille i parken med venner, til å opptre på noen av de største stadionene, foran store folkemengder over hele verden.

Støtten som ble vist meg gjennom denne tiden, har vært utrolig på alle tenkelige måter, og jeg er virkelig takknemlig.

Jeg har delt fotballbanen med så mange utrolige spillere og vi har skapt så mange uforglemmelige minner.

Jeg vil gjerne si en stor takk til alle lederne og trenerne jeg har jobbet med, spesielt Harry for å ha gitt meg starten og Arsène for å vise tro og støtte til meg da jeg begynte i klubben bare 16 år gammel.

I løpet av 18 fantastiske år i Premier League er det så mange øyeblikk jeg vil verne om:
De første dagene i Southampton fotballklubb, overgangen min til Arsenal hvor jeg tilbrakte 12 hyggelige år og scoret over 100 mål. Å vinne FA-cupen og score i finalen som er alle barns drømmer. Å ha hatt muligheten til å representere England 47 ganger, gå til verdensmesterskapet i 2006, bare 17 år gammel og fortsatt ha rekorden for tidenes yngste debut av en senior England-spiller og yngste hatrick-målscorer på 19 år – jeg vil aldri glemme den følelsen.

Goodison Park er et så spesielt sted å spille og Everton vil alltid være i hjertet mitt, jeg elsket tiden min der og vil aldri glemme måten fansen tok imot meg og familien min på.

Så til slutt tilbake til Southampton for å fullføre sirkelen. Det er en flott klubb med et spennende ungt lag som jeg vet vil bli bedre og bedre. Jeg er så heldig å ha fått tilbud om å fortsette å spille, men det føles riktig å avslutte der jeg startet og henge opp fotballskoene.

Takk til alle som har vært med meg på veien ❤️