Med seks uker igjen til sesongslutt kjemper Real Madrid fortsatt om pokaler, noe overraskende sett i forhold til hvordan sesongen startet. Både Champions League og La Liga titler er innen rekkevidde.

Real Madrid har kuttet gapet opp til Atletico Madrid med ni poeng de siste ni serierundene og etter å ha skjøvet ut Liverpool på onsdag møter de Chelsea til første semifinale om litt over en uke.

Marca skriver at planen for sommeren er klar og at det bare er et fåtall spillere som ikke skal røres i sin jakt etter forsterkninger, en av dem Martin Ødegaard. – Det oppleves som litt merkelig i og med benkeslitingen den siste tiden før utlånet til Arsenal.

Les: Kommer med ultimatum til Manchester City

Vi vet allerede at David Alaba vil komme i sommer, de skal ha blitt enige i januar, men vil først kunngjøre det hele etter sesongen. – Det kommer flere, men da må selgere selges eller avsluttes.

Kylian Mbappe og Erling Braut Haaland
Real Madrid er opptatt av hver av de to lovende angriperne. Los Blancos er villige til å gjøre et stort grep økonomisk for å signere begge, hvis Paris Saint-Germain og Borussia Dortmund er villige til å sette seg ned og snakke.

Begge spillerne har allerede uttrykt sin interesse.

Les på F7: En helt ny type skrekkserie

Veteraner og andre til salgs
Mange spillere vil være på markedet i sommer, og noen med store lønninger som Gareth Bale, Marcelo og Isco vil være fri til å forlate klubben uten vederlag. – Andre spillere, som Alvaro Odriozola, Mariano Diaz og Luka Jovic, er til salgs.

Sergio Ramos og Lucas Vazquezs respektive situasjoner er forskjellige, og kontraktene deres avsluttes 30. juni. Ramos sine forhandlinger har trukket ut på tid, mens Vazquez var langt fra en avtale før sesongavslutningen.

Fire ung som ikke blir solgt
Noen spillere er urørlige i Real Madrid, og vil ikke bli solgt for enhver pris. Disse spillerne er Vinicius Junior, Fede Valverde, Rodrygo Goes og Martin Ødegaard.

Ovennevnte fire spillere regnes som viktige brikker i klubbens fremtids planer, noe president Florentino Pérez har understreket mange ganger. – Spesielt Vinicius har det siste året generert interesse det siste året, men Los Blancos er ikke interessert i å lytte på det året.

Unødvendig å si, det samme gjelder Thibaut Courtois, Casemiro, Toni Kroos og Karim Benzema.

Vinicius blir ikke brukt til å signere Mbappe
Brasilianeren har blitt knyttet til å være på vei til Paris som en vekt for å signere Mbappe, men Real Madrid tror på unggutten sin, og han kommer ikke til å gå noen vei, han er under kontrakt til 2025.

Los Blancos er utrolig fornøyd med sitt bidrag siden han ble med, men spesielt denne sesongen, så de vil ikke bruke ham til å redusere de økonomiske kostnadene ved noen trekk for å signere franskmannen.

Valverde og Rodrygo blir
Det samme gjelder Valverde, som er 22 år og under kontrakt fram til 2025, mens Rodrigos kontrakt er like lang og er like gammel som Vinicius som 20-åring.

Ødegaards forhold til Zinedine Zidane
Nordmannen har ikke det beste forholdet til treneren sin etter å ha blitt overbevist om å returnere i fjor sommer for å sitte på benken første halvdel av sesongen. Han kommer tilbake fra Arsenal om sommeren, og kontrakten hans vil løpe til slutten av 2022/23-sesongen.

Zidane som bor i klubben vil gi noen tvil om Odegaards rolle, men klubben ønsker ikke å skille seg fra spilleren, og Zidanes ledelse av ungdommene deres er den eneste som har reist tvil om hans egnethet til jobben.

Raphael Varane er et alternativ for å tjene penger
VM-vinnerens kontrakt avsluttes i 2022 og klubben mistenker at han ikke vil fornye, med at han ikke har akseptert tilbudet de ga for en rekke måneder siden. Forsvareren er på randen av å bli 28 år og har allerede et tiår med klubben bak seg, så han ser kanskje etter en ny utfordring som gratisagent i 2022.?

Real Madrid kan imidlertid være i stand til å selge ham den kommende sommeren for rundt 70 millioner euro, noe som vil tillate dem å signere andre. Med Eder Militao som trappet opp de siste ukene, og Nacho Fernandez også gjorde det bra, kan klubben føles mer rolig og la noen av Varanes kvalitet gå videre.

I tillegg er Pau Torres og Jules Kounde mulige kandidater til å erstatte Varane, men Real Madrid vet at begge vil koste mye hvis de skal komme inn.