Kapteinene gjør jobben. (city, twitter)

Guardiola regnes som en av verdens aller ypperste managere. Med jobber hos Barcelona, Bayern München og Manchester City, kan spanjolen peke på neste jobb han ønsker seg – og få den. Nå jobbes det hardt for at Guardiola skal ta et overraskende valg når kontrakten med City løper ut i 2023.

Vi nekter å tro at Guardiola forlater Etihad Stadium uten å ha låst inn Champions League-trofeet i premieskapet til City, men sannsynligheten er stor for at dette skjer innen sommeren 2023. Derfor blir det ingen overraskelse hvis Guardiola og City går hver sin vei ved kontraktsutløp.

Les: Kasper Junker takker nei til spill mot Messi og gjengen

Ifølge The Mirror har det nederlandske fotballforbundet iverksatt planen som skal overtale Guardiola til å redde den en gang så stolte fotballnasjonen. Nederland har fortsatt en tropp med noen av verdens beste spillere i alle posisjonen, men som nasjon er det et godt stykke frem før de oransje er selvskrevne i de siste kampene i et EM -eller VM-sluttspill.

Som i the good old days med Johan Cruyff, med Ruud Guillit, van Basten, Bergkamp…

Les på Engelske klubber: Luis Suarez gidder ikke høre på tilbud fra noen unntatt Steven Gerrard

Louis van Gaal, som såvidt overlistet Norge i VM-kvalikken, har kontrakt frem til 31. desember 2022. Ifølge The Mirror har det nederlandske fotballforbundet vært i kontakt med Guardiola i august. Det hører også med til historien at Guardiolas bror og agent, Pere, har blitt del av det nederlandske agentfirmaet SEG, noe som den engelske avisen mener kan påvirke at en avtale faller på plass.

The Best. (foto: city, twitter)

Guardiola som landslagstrener for Nederland? Vi ser ikke helt den komme.