Emil Balayev

Det var et stort slag for Bodø/Glimt i vinter da deres kaptein og førstekeeper Ricardo Friedrich forlot Aspmyra i vinter til fordel for den tyrkiske klubben MKE Ankaragücü. – Den brasilianske sisteskansen sørget for å legge lista høyt for den som eventuelt skal overta.

Bodø/Glimt tester nå tidligere Qarabac- og Eintracht Frankfurt-keeperen, Emil Balayev for å se om han er rette mann for jobben. CV en er det ihvertfall ingenting i veien med, 25 åringen ble sist sesong årets spiller i Aserbajdsjan på grunn av meget godt spill i hjemlig liga, i tillegg har det blitt en del landskamper.

Les: Goal: United ofrer David de Gea til sommeren

Den mulige overgangen for Balayev er «big news» hjemme i Aserbajdsjan.

Torsdag var Balayev på plass i Nordlandshallen for å vise seg fram for keepertrener Jonas Ueland Kolstad og resten av Glimt.

– Emil har en bra erfaring fra de siste årene, fra både klubber i Kasakhstan og Aserbajdsjan, og har spilt de siste landskampene for Aserbajdsjan, blant annet i EM-kvalik. Vi har fulgt han en stund, og synes at han ser interessant ut. Derfor har vi hentet han hit for å se nærmere på han på trening, sier Ueland Kolstad til Avisa Nordland

Kontrakten med klubben Tobol Kostanay i hjemlandet gikk ut ved årrskiftet, og 25-åringen har vært uten kontrakt siden da. Ueland Kolstad mener Balayev er et svært interessant alternativ for de helgule.

«Det er noe spennende med Emil, og så er det noe å jobbe med. Vi skal vurdere det vi har sett før, det vi så på treningen torsdag og det vi ser under internkampen fredag. Så får vi se hva som skjer videre», fortsetter keepertreneren.

Les på Popidol: Til helgen skrives historie for David Beckham