Tennis er en av verdens mest utbredte sporter, og er populære over nesten hele verden. Det gjelder både på herre- og damesiden. Til tross for at lagsporter ofte får mest oppmerksomhet, er tennis ansett som en av de mest populære individuelle idrettene. Når det gjelder sportstipping kan den individuelle faktoren være med på å gjøre sporten og kampene vanskeligere å vurdere. Den anses som en svært uforutsigbar sport. Selv om mange tenker at det gjør det vanskeligere for oddsspillere, betyr det at store favoritter kan tape mot store underdogs, til høy odds. Uten erfaring og kunnskap er det derimot vanskelig å finne de mulighetene.

Hva kjennetegner tennis?

Noe av det som skiller tennis fra mange andre sporter, er at den foregår individualistisk, og ikke som et lag. Dermed står alt og faller på nettopp den ene spilleren, og dens fysiske form og motivasjon. Tennisspillere spiller et utrolig stort antall kamper og games, at en oddsspiller ikke kan vite om en spiller kommer til å gi 100 % i ethvert game, eller om han trenger et pusteavbrekk. Jo lavere turneringsnivå, jo lavere prispenger, og det er ofte i disse turneringene at denne faktoren blir spesielt gjeldende. En erfaren tennisspiller kan i enkelte tilfeller vite etter et par games om han kommer til å vinne kampen, etter at han har fått kjent på motstanderens nivå. Da kan en rutinert spiller ta det i betraktning, og kontrollere kampen og intensiteten etter eget ønske.

En faktor som spesielt gjør seg gjeldende på damesiden er servingen. Serving har i lang tid vær ansett som et svakt punkt i kvinnetennis. Når en kvinnelig tennisspiller først har en dårlig servedag, kan hun fort slite stort, selv i kamper der hun er storfavoritt.

Faresoner ved tennistipping

I og med at tennis spilles én mot én, betyr det at alt står og faller på hvordan den ene spilleren gjør det. Dette til sammenligning med fotball, der man har 11 spillere på hvert lag og hver enkeltspiller ikke kan utgjøre en så ekstremt stor forskjell som én tennisspiller kan gjøre. Det betyr at tennissporten er utsatt for kampfiksing av utro spillere og kriminelle nettverk, som ønsker å tjene penger på å bestemme utfallet av kamper. Det finnes mange historier om lovende tennisspillere som har blitt tatt i kampfiksing

Dette betyr derimot ikke at man skal bekymre seg for at en tenniskamp har blitt fikset, når man setter sine spill hos bookmakere som ComeOn, og andre sider som tilbyr odds. Ofte skjer kampfiksingen i de svært lite prestisjefylte turneringene, der det hovedsakelig er ukjente spillere, langt nede på rangstigen som spiller. I de store turneringene slik som Wimbledon, Australian Open, US Open og lignende, kan nordmenn sette oddsspill uten å bekymre seg for den faktoren.

Konklusjonen blir uansett at tennis er en svært uforutsigbar sport. Det at det er en individuell idrett, der motivasjon og dagsform spiller store roller, gjør at det svært ofte kommer oddsbomber der storfavorittene taper. Har du nok kunnskap og erfaring, kan du derimot bruke dette til din fordel når du spiller på oddsen.