Tar to nye år

152
(c) Bilde: Elverum: Tore Fossum

Årets sesong endte på 6.plass i PostNord ligaen for Elverum, klubben som har forhåpninger om å «vokse» inn i OBOS-Ligaen ansatte for et par dager siden ny daglig leder og nå har Tore Fossum har takket ja til en deltidsstilling som hovedtrener for Elverum Fotballs A-lag herrer. 

Hovedtrener også i sesongene 2019 og 2020. I oktober ble det klart at han ikke ønsket å videreføre heltidsstillingen han har hatt de to siste årene, fordi han ville gå tilbake til jobben han har hatt permisjon fra som driftsleder ved Høgskolen i Innlandet.

Les: Norden til Qatar i januar

– Jeg ser frem til å være med å utvikle Elverum Fotball videre, og har stor tro på at vi skal få på plass et godt fotballag i 2019, sier Fossum.

Beslutningen om å bli med videre kom etter en grundig prosess, som har involvert både han, styret og resten av klubben.

– Klubben har hatt godt av denne prosessen, selv om noen kanskje har vært utålmodige i forhold til trenerspørsmålet. Vi er veldig fornøyde med at Tore er med videre. Det er den aller beste løsningen for klubben, sier daglig leder Per Steinar Krogsæter.

Tidligere i uken ble det klart at Ida Dyreng blir ny daglig leder i klubben når Krogsæter slutter på nyåret.Med dagens ja fra Fossum er to meget viktige brikker for klubbens framtid på plass.

Ida Dyreng sitter i dag som markedsdirektør i Svalbards største reiselivsselskap, Hurtigruten Svalbard, er sivilmarkedsfører og har mastergrad fra BI og utdanning fra London School of Economics. Hun er Elverumsjente, og flytter før jul fra Svalbard til hjembyen, der mann og tre barn allerede har bodd siden i sommer.

– Drømmejobb
– Dyreng har gjort et bunnsolid inntrykk, og vi ser med spenning og glede fram til hva hun med sin ledererfaring og teft for det kommersielle vil bidra med i klubben, sier styreleder i Elverum Fotball, Stine Skrutvold Skjæret.

– Dette er utvilsomt en drømmejobb! Etter å ha jobbet de siste 12 årene med å fremme Svalbard som reisemål, gleder jeg meg til å ta fatt på jobben som daglig leder i Elverum Fotball, sier Dyreng.

– Fotball er en stor del av den norske folkesjelen. Som en av Norges største fotballklubber og med et herrelag som er en del av toppfotballen i Norge, betyr Elverum Fotball mye for veldig mange i folkehelsebyen Elverum. De valgene vi gjør vil bidra til positive ringvirkninger for kommunens innbyggere, folkehelsen og næringsliv.

Ledererfaring og kremmerånd
Dyreng har ikke selv noen bakgrunn fra fotballen, men det ser ikke styret som noe problem. I og med at markedssjef Ulrik Balstad søker nye utfordringer etter jul, så også styret muligheten til å omorganisere noe, og legge hovedansvaret for markedsbiten tilbake til daglig leder.

– Vi var tydelige på at vi ikke lette etter et fotballhue. Med så mange dyktige ansatte og frivillige med peiling på sport, var det først og fremst en leder, med erfaring fra markedsarbeid og med potensial til å utvikle klubben videre etter den fantastiske jobben Per Steinar Krogsæter har gjort, som var viktig for oss å finne, sier Skjæret, og sier at jobben med å få på plass en ny daglig leder har hatt førsteprioritet for styret i høst.

Vil løfte klubben til nye høyder
– Jeg er forberedt på en bratt læringskurve i forhold til fotballen, og er utrolig ydmyk overfor den kompetansen klubben besitter i dag. Det å få lov til å være med å løfte opp en viktig merkevare i Elverumregionen sammen med et solid team av ansatte, dyktige spillere, et fremoverlent styre, gode samarbeidspartnere og alle de fantastiske frivillige som bidrar hver dag for at klubben kan drive både med topp- og breddeidrett, ser jeg på som en stor ære. Sammen har jeg stor tro på at vi skal lykkes til å løfte klubben til nye høyder. Jeg vil samtidig takke for at Per Steinar har sagt seg villig til å bidra med sin kompetanse videre, men nå som en av mange frivillige, sier Dyreng.