Tar Pochettino sjefsstolen på St. James´s Park?

70
Kilde: Pixabay

Nye rykter og rapporter sender Mauricio Pochettino på vei til Newcastle. Argentineren fikk sparken i Tottenham i november, men har lenge ytret et ønske om å fortsette som manager i Premier League.

Umiddelbart kan Newcastle høres ut som et lag som ligger under Pochettinos nivå. Klubben har ikke vært bedre enn nummer ti i Premier League siden 2012/2013-sesongen. Men med en mulig overtakelse fra et saudiarabisk konsortium med vidåpen pengepung, spekuleres det nå i om Pochettino kan lures til Merseyside.

Om Premier League godtar at den kontroversielle prinsen Mohammed bin Salem får eierrettigheter gjenstår imidlertid å se. Den mulige overtakelsen, til en verdi av 300 millioner pund, har blitt kraftig kritisert fra flere hold den seneste tiden. Overtakelsen kan du lese mer om på https://www.idrettspolitikk.no/. Av samme grunn forventes det heller ikke at det treffes noen endelig beslutning om Pochettinos overgang før overtakelsen eventuelt godkjennes.

Kilde: Pixabay

Du får stadig lavere odds på at Pochettino flytter til Newcastle etterhvert som rapportene om at den nye Magpies-ledelsen skal være villige til å betale Pochettino 19 millioner pund i året for å lede de svart- og hvitstripede. Du kan lese mer om Newcastle, og mange andre Premier League-klubber, på https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball. Her holder du deg oppdatert på alt som skjer innenfor fotball-verdenen.

– Jeg ville elsket å lede en klubb i Premier League igjen. Jeg er klar for en ny utfordring, og jeg er sikker på at den kommer til å bli en fantastisk, har Pochettino sagt til Sky Sports i en podcast.

De potensielt nye eierne har latt seg imponere av Pochettinos evne til å transformere Tottenham til en stabil toppklubb i løpet av hans periode i London. Nå er de overbevist om at argentineren er den riktige til å igjen gjøre Newcastle til en av Europas ledende klubber i løpet av de neste fem årene.

Skulle Maurico Pochettino sette underskriften på en avtale verdt 19 millioner pund, kommer han til å tjene mer enn mannen som overtok sjefsstolen i Tottenham. José Mourinho skal, i følge rapportene, tjene ca. 15 millioner pund i året for sin manager-jobb i Spurs. På https://www.nettavisen.no/sport/ kan du lese om hvordan styreformann Daniel Levy opplevde sparkingen av Pochettino. På sin siste kontrakt i Nord-London skal argentineren ha tjent 8,5 millioner pund i året.

Manchester City-sjef, Pep Guardiola, er den manageren som tjener mest i Premier League. Guardiolas lønn skal ligge på ca. 20 millioner pund i året.

Dersom det ikke blir noen Pochettino-avtale sier rapportene at den tidligere Newcastle sjefen, Rafael Benitez, er mannen som kommer til å overta «The Magpies». Selv om Benitez har ytret seg positivt til en potensiell gjenforening med gamleklubben, kan hans nåværende avtale i kinesisk fotball, hvor han tjener tolv millioner pund etter skatt, vise seg å bli en utfordring. At Benitez har en høy stjerne i Newcastle er det ingen tvil om.

Sammen med de store manager-navnene florerer det også rykter om store stjerner som skal være på vei til St. James’ Park sammen med de nye eierne. De store pengene som kan ramle inn dørene i nordøst-England har betydd at navn som blant annet Donny van de Beek, Radja Nainggolan, Philippe Coutinho, Kalidou Koulibaly og Edinson Cavani alle har blitt linket til den historiske klubben.

Steve Bruce kommer til å lede Newcastle inntil den igangværende sesongen er avsluttet.