Tar følelsesladet farvel, vil hjem til Norge i sommer

345
(c) Bilde: Hobro: Yaw Ihle Amankwah

Etter to og et halvt år i den danske klubben Hobro har Yaw Ihle Amankwah bestemt seg for å vende hjem når avtalen er ferdig i slutten av Juni. – Han har det som plommen i egget i Danmark, men han savner kona som bor i Norge. 

I går tok han farvel med klubben med et åpent og emosjonelt brev til fansen.

«Til den lille klubben med det store hjertet. Nå er det tid for å slutte. Nå er tiden kommet for at jeg vender hjem til Norge»

Les: Maradona skal få skikk på Manchester United

Unik kultur
«Noe av det første som slo meg i min tid her, var den unike kulturen og miljøet. Her tok man vare på hverandre. Det er ikke snakk om å gå rundt i sin egen lille boble,» skriver han videre.

Bergenseren tar også et oppgjør med kritikerne av Hobro, før han hyller hvordan klubben makter å få mye ut av knappe ressurser.

«Jeg skriver dette brevet med tårer i øynene, fordi det er trist å forlate en klubb, en by og en masse mennesker som jeg er blitt så glad i, i løpet av mine to og et halvt år her», skriver 30-åringen mot slutten.

Les: Martin Ødegaard setter press på Real Madrid

Midtstopperen Amankwah kom til Hobro fra Tønsberg i januar 2017 og ble fast inventar i laget som berget superligaplassen i helgen. – Brann og Sandefjord stor også på CVn.

Det er ennå ikke klart hvor Amankwah fortsetter karrieren.

«Jeg føler at jeg har noen gode år foran meg på banen, og jeg har lyst til å spille noen år hjemme», sier han til Bergensavisen og legger til at «hjemme» blir på Østlandet og ikke i hjembyen Bergen.

Les på F7: Slutter å selge taxfree-varer om bord