Michail Antonio

Alexander Tettey og Michail Antonio har hatt en dag på hver sin side av følelseskalaen. West Ham spiss Michail Antonio gjorde jobben sin til gangs og satte inn fire mål. – Som resultat klatret West Ham opp på 16 plass i Premier League forbi Watford på målforskjell og Norwich ble tidenes jojo klubb og rykket ned.

Norske Alexander Tetteys klubb har mistet Premier League-statusen for femte gang, ekstra trist selvfølgelig at de ble så grundig knust på hjemmebane og at de har satt en lite hyggelig rekord. Siden Premier League startet i 1992 har ingen andre rykket ned fem ganger.

Michail Antonio sin kontrakt går ut neste år, og slik sesongen har vært så langt har West Ham ikke vært villige til å starte forhandlinger om en forlengelse før etter sesongen er over. – Den etablerte spissen satte inn like mange mål i dag, som de de 21 kampene før denne kampen.

Det som har vært tydelig gjennom hele sesongen er at Michail Antonio har vært mye alene på topp, det er veldig mye annet enn han som er problemet. – Det forteller mye om hvor målfattig West Ham er når vi må tilbake 34 år for å finne en spiller som har scoret fire mål i en kamp.

Michail Antonio har trolig reddet plassen med dagens fire mål, og med det blitt fansen sin favoritt og manager David Moyes sin redning. – Skotten ville trolig ikke overlevd et nedrykk.

Baksiden av medaljen for West Ham at nå klubber som trenger en målscorer har fått en liten vekker og at det blir problematisk å ikke komme med en ny og forbedret lønns pakke.

I lørdagens andre oppgjør med tidlig kampstart snudde Watford 0-1 til 2-1 på hjemmebane mot Newcastle. Det skjedde takket være to straffespark i andre omgang. Begge ble hamret inn av rutinerte Troy Deeney, mens Dwight Gayle scoret like før sidebyttet for gjestene.

Det betyr at både de og West Ham har skaffet seg seks poeng ned til Bournemouth, det første laget under nedrykksstreken, før de øvrige kampene i den 35. spillerunden. Aston Villa følger ytterligere ett poeng bak Joshua Kings klubb.

Les: Utrolig! Ønsker både Jesse Lingard og Phil Jones!