Kim Ekdahl du Rietz holder på å sovne med krone på.

Hvis det er så enkelt som den svenske håndballspilleren Kim Ekdahl du Rietz får det til å se ut, tenker jeg selv å slappe av et år eller to og så velge med en klubb å spille for.

Kim hadde nådd et metningspunkt og var skikkelig lei av håndball, og kan vi tenke oss, håndballhaller. Han trengte åpen himmel og la ut på en jordomseiling. – Det var for litt over et år siden.

 

«Jeg synes enkelt og greit at håndball ikke er noe gøy. Så enkelt er det», sa Kim Ekdahl du Rietz til Aftonbladet den gangen. – Det var ikke en hvem som helt som la opp, han bøttet inn mål for Rhein-Neckar Löwen i Bundsliga og var ekstremt viktig for Sverige på landslaget.

Han ønsket egentlig aldri å bli proff håndballspiller, han var bare veldig god til det. Svensk og (tysk) presse ble sittende måpende tilbake da han dro på jordomseiling. Vel tilbake etter et år på sjøen ringte hans gamle klubb og lurte på om han ville hjelpe dem, de hadde mange ute på skade og trengte han. – Det gjorde Kim og nå i dag kan vi lese at han har signert for en av verdens desidert beste håndballklubber Paris Saint-Germain.

 

«Jeg er glad. Det er et nytt kapittel i min karriere som starter i en av de mest prestisjefylte klubbene i verden. Jeg kan ikke drømme om mer»

Dermed blir den reiseglade svensken å finne på samme lag som norske Sander Sagosen.