tumulter

Selvom vi vet at sykelister er en helt egen rase mennesker overrasket det alle da Florian Sénéchal slo Max Walscheid i hodet etter å ha avsluttet Münsterland Giro sykkelritt mens de ble intervjuet.

Franske Florian Sénéchal er ikke akkurat populær om dagen hos Team Sunwebs Max Walscheid. Eller med mange andre i sykkelsporten for den saks skyld.

Les: Loris Karius åpner opp for Liverpool-retur

Deceuninck-QuickStep-rytteren havnet i søkelyset i Walscheid mandag etter Münsterland Giro-sykkelrittet slo tyskeren i hodet mens han ga et intervju til den tyske TV-kanalen WDR. – Heldigvis hadde tyskeren på seg hjelm, så slaget skadet ikke, men det gjorde ham skikkelig sint.

Og det er er ikke så lurt, da Walscheid er en av WorldTours største ryttere med sine 92 kg fordelt på 199 centimeter. Så han tok på seg sykkelskoene og gitt til motangrep mot en  franskmann som ikke så ut til å ha tenkt situasjonen gjennom.

Les på Popidol: Det er lett å laste førerkortet ditt inn i mobilen

Franskmannens sinne kom fra for i sin verden hadde Walscheid forårsaket et krasj.

Krasjet skjedde i sprinten, der Sénéchal kjørte lagets sprinter Alvaro Hodeg. Noen hundre meter fra linjen slo han ut da han så over høyre skulder. Walsheid, som selv kjørte sprinten, passerte ham på den andre siden, og Sénéchal styrtet da han traff bakhjulet på Walscheid.

Senechals reaksjon fikk Deceuninck-QuickStep til å svare:

‘Deceuninck-QuickStep tolererer ikke Florian Sénéchals oppførsel på slutten av dagens Münsterland Giro. Saken er behandlet internt, og Florian har fått bøter for å gå til et veldedighetsorganisasjon. ‘

Og Sénéchal selv svarte like etter:

‘Min dypeste unnskyldning til Max Walscheid, Team Sunweb, til teamet mitt og til fansen min. Det jeg gjorde etter løpet var helt uakseptabelt, og det representerer ikke den jeg er. Jeg er veldig lei meg for dette.

Les på Helsesjefen: «Cochrane-center»: Ingen helsefordeler med å unngå rødt eller bearbeidet kjøtt

Florian Sénechals neste oppdrag er lørdagens Tour de l’Eurométropole.

Forresten, det endte med at Alvaro Hodeg tok seieren i Münsterland Giro – det ble Deceuninck-QuickSteps nummer 66-seier denne sesongen.