Sveriges landslagskaptein spiller klubbfotball gratis

Folkehelt Andreas Granqvist

Som om Andreas Granqvist ikke allerede var en folkehelt etter sommerens VM i Russland har han nå ytterligere styrket sin posisjon ved å vise hvor mye han faktisk blør for drakta.

I sommer flyttet han hjem til Sverige etter å ha vært fem år i den russiske klubben Krasnodar han signerte med sin ungdomsklubb Helsingborg.

Les: Pochettino: Glem utleie – han er en av mine beste

Det var en enorm boost for klubben som endte opp med å rykke opp til Allsvenskan.

Andreas Granqvist som er Sveriges landslagskaptein, har ikke kostet Helsingborg én krone etter overgangen fra russisk fotball.

«Jeg har ikke kostet Helsingborg én krone», sier Granqvist til Helsingborgs Dagblad.

«Det er klart jeg skulle ha en lønn da jeg kom hjem, men etter hvert fikk jeg høre hvordan økonomien så ut. Jeg er så heldig å være godt stilt og har derfor avstått lønnen min så lenge HIF ikke har økonomi. Det har jeg muligheten til, men neste år kommer jeg til å ha lønn, selv om den ikke blir veldig stor»

Kampen om opprykk har kostet, til tross for at Andreas Granqvist sørget for flere fans på stadion ser klubben ut til å lande på et underskudd for i år på 13 millioner kroner. – Det er på samme måte i Sverige som i Norge, klubber må ha sikker økonomi for å få elitelisens.

Underskuddet i klubben gjør at lisensen er truet, men mer sannsynlig blir klubben satt under «overvåkning».