Fredrik Söderström i sivil

En ting de ikke har fått med seg i ishockeynasjonen Sverige er hvordan Norge de siste årene har hatt en eksplosjon i interesse og nivå. – Derfor er de nå forbauset over at Storhamar trener Fredrik Söderström fortsetter.

De har tippet han som ny trener for den svenske eliteserieklubben Leksand. (Lite sted med 5000 innbyggere).

2017/18 ble en jubelsesong for Storhamar som endte med seier både i serie og sluttspill. – Nå vil deres svenske suksesstrener med lang fartstid, spesielt fra Svensk hockey fortsette suksessen i Norge.

«Vi hadde møte med Fredrik tirsdag, så han blir med videre. Han ville bare forsikre seg om at både ledelsen og spillerne var fornøyd med jobben han har gjort. Noe vi selvfølgelig er, forteller leder av sportsutvalget i Storhamar» Sjur Rakstad-Larsen, til TV 2.

«Det här är och har egentligen inte varit det minsta dramatiskt för mig eller klubben. Omgivningen har en tendens att läsa in lite för mycket. Jag har ett avtal på ytterligare en säsong som jag vill fullföra. Men kloka människor tar kloka beslut, för mig handlar det dels om att summera och utvärdera, se över det som varit. Det här med Norge och norsk hockey var ett blankt papper för min del, men en angenäm bekantskap. Framför allt har det handlat om allt titta framåt, diskutera visioner och mål, fråga oss om vi har samma syn. Guldet ska försvaras och CHL ska upplevas. Klubben ska ha rätt tänk för att vara attraktiv. Nu har vi haft goda samtal under de senaste dagarna, så jag ser ingen anledning till något annat än att jag är tränare i Storhamar även kommande säsong» sier Fredrik Söderström i en kommentar til Storhamar sine sider.

Tirsdag ble det klart at hans assistent, Jeff Jacobs, blir en del av AIKs trenerteam kommende sesong. Derfor er Storhamar ute etter en erstatter i den viktige jobben.