Foto: Srdan Mudrinic: Petar Golubovic

Aalesund kapret direkte opprykk fra OBOS-Ligaen sist sesong etter HamKam og nå er målet å ikke rykke ned igjen fra en Eliteserie som virker sterkere enn på veldig lenge. – Da klubben for noen dager siden la ut en quiz og hint i sosiale medier skjønte vi at noe stort var på gang.

Nå har vi fått svaret AaFK har hentet den 27 år gamle serbiske forsvarsspilleren Petar Golubovic. Sist spilte han for den belgiske toppklubben Kortrijk, hvor han var lagkamerat med Pape Habib Gueye.

Les: Eriksen har fått tilbud fra Premier League-klubb!

Petar kommer gratis etter å ha vært uten kontrakt en tid.

  • Petar er en erfaren spiller som har mange sesonger bak seg på høyt nivå i gode ligaer i Europa. Vi har særdeles gode referanser på ham fra spillere han har spilt sammen med, og ledere i klubbene han har spilt for. En robust forsvarsspiller og en veldig profesjonell og fin type, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Les på Engelske Klubber: Brentford vil gi Christian Eriksen Premier League retur

Petar var del av Røde Stjerne i ungdommen, før han som seniorspiller gikk til OFK Beograd via Nike Academy.

I 2014 ble han solgt til AS Roma, og var på låneopphold til Novara, Pistoiese og Pisa. Overgangen til Novara ble permanent i 2017. Etter ett år i den italienske klubben gikk ferden videre til belgisk toppdivisjon og Kortrijk.

  • Vi er veldig glade for å få Petar Golubovic til AaFK. Vi får inn en forsvarsspiller som kan bekle alle posisjoner i bakre firer. Vi har sett han i flere kamper og har fått veldig gode referanser på han både som spiller og type. Han er en erfaren spiller med blant annet mange kamper i belgisk toppdivisjon, sier Lars Arne Nilsen om spilleren som har landskamper for Serbia U19 og U21.

Petar har signert på en kontrakt med varighet ut 2022, der det ligger en opsjon på ytterligere ett år i avtalen.