Guardiola får ikke ny lillebror i Nederland, Enrique. (foto: city, twitter)

Manchester City Football Group har kjøpt seg opp til å bli en av de dominerende klubbeierne i verden. Flaggskipet i Premier League sanker titler, rundt om i verden er det ni andre klubber som har samme eier som giganten i Manchester. Forrige måned skulle Football Group innlemme den tiende klubben i familien. Da sa supporterne stopp.

Vi er vant til å se supporteropprør mot eiere i Premier League, men i Nederland endte det med at «grasrota» hindret oljefondet Manchester City Football Group fra å vinne.

Les: Det løser seg for Sergio Ramos

Gruppen har siden 2016 hatt et samarbeid med NAC Breda i nederlandsk andredivisjon (8. plass) om utleie av City-talenter til klubben. Forrige måned satset City-eierne på å ta over den nederlandske klubben for rundt 70 millioner kroner. Lommerusk for giganten, men pengebingen i bakhånd var ikke nok denne gangen.

På NAC Bredas hjemmeside bekreftes det at klubben er solgt, men ikke til Manchester City Group. Noen lokale forretningsfolk overtar etter at supportere protesterte mot at City-eierne skulle ta over klubben.

Banneret som ble hengt opp utenfor Manchester Citys stadion i slutten av mars var selvforklarende:

«Hold dere unna vårt territorium. NAC er ikke en City Group-historie». Ifølge The Guardian ble det fulgt opp med bannere og protestsanger mot City Football Group på Bredas stadion.

Les: Overgangen som vil skape et fotballjordskjelv

Resultatet ble no deal for giganten.