Rikard Norling

Rikard Norling har vært manager for den svenske storklubben AIK i to perioder fra 2005 til 2008 og fra 2018 frem til i dag. – Innimellom der blant annet Brann.

Den 3. desember 2013 signerte Norling en treårskontrakt med Brann. Brann var som vanlig forventet å kjempe om gullet, men rykket ned i play-off mot Mjøndalen den 26. november 2014. – Den påfølgende våren etter en dårlig start på sesongen fikk svensken sparken.

Les: Glimt knuste Molde i toppkampen – maktdemonstrasjon

Etter en dårlig start på sesongen, som toppet seg med 0-1-tap i byderbyet mot Djurgården, velger AIK å kvitte seg med hovedtrener Rikard Norling.
Aslak Fonn Witrys avgjørende mål da Djurgården slo AIK søndag var nok. Treneren som rykket ned med Brann i 2015 før han fikk sparken i bergensklubben, er ferdig i AIK etter fire år i Stockholm.

Les: Bekreftet: Leeds har lagt inn bud på toppscorer

Det melder klubben på sine sider.

«AIK Fotboll har i dag besluttet at Rikard Norling forlater sin rolle som hovedtrener for klubbens herrelag».

Nå er laget er nummer tolv på tabellen med tolv poeng, langt unna gullkampen det har vært en del av de siste sesongene.

I 2018 gikk Norlings menn hele veien til topps, mens i 2019 endte laget på 4.-plass, kun fire poeng bak serievinner og rival Djurgården.

Brann har ikke hatt en start på sesongen som er i henhold til klubbens ambisjoner, hovedtrener Lars Arne Nilsen har vært med klubben i fem år og mange har begynt å snakke om det er på tide med et skifte. – Rikard Norling er ikke spesielt populær hos Brann-fansen, men han kan nå vise til meget sterke resultater fra Allsvenskan som er tøffere enn den norske serien.

At han nå har fått sparken kan være en super sjanse for Brann å klatre fra en trist 7 plass i Eliteserien og en gylden mulighet for Rikard Norling å bevise ovenfor kresne Bergens fans han faktisk leverer resultater.