Den tyske fotballguden er mer lydhør. (foto: alcacer, twitter)

Dortmund er for tiden suverene i Bundesliga med seiersvante Bayern München ni poeng bak. Gir du toppscoreren din mer spilletid? Tvilsomt i dette tilfellet.

Dortmund scorer ikke så mange flere mål per kamp enn konkurrentene, de dominerer heller ikke så mange av kampene. De skyter sjeldnere på mål enn Bayern, men når det kommer til effektiviteten ved avslutningene stiller de i en egen divisjon.

22 prosent av skuddene har ført til scoring. Mye takket være Paco Alcacar.

Deilig å være reserve. (foto: bvb, twitter)

Dortmund hentet Barcelona-spilleren på lån i sommer, men har kjapt sørget for en permanent løsning. Nå troner spanjolen øverst på toppscorer-listen i Bundesliga med 10 mål.

Det spesielle er at 25-åringen har stilt til start bare i 2 liga-kamper. Alcacers spesialitet har vist seg å være garantist for scoringer i sluttminuttene. 9 av målene er gjort som innbytter. Når Alcacer skyter, blir det mål. Så enkelt er det.

Tør ikke annet enn å holde ham på benken. (foto: bvb, twitter)

Og hva skal Dortmund-treneren gjøre, skal han sette spanjolen på fra start? Når klubben står ubeseieret etter 13 kamper og med Alcacer-scoringer hvert 21. minutt på banen, er det vågalt å endre på oppskriften.

Les: Aston Villa jakter på Premier League-keeper