De eldre er fortsatt best.

Det eierne av de største klubbene fikk erfare etter superligaen ble annonser er at de ikke er like populære som klubbene de eier. – Manchester United, Liverpool, Manchester City, Tottenham og Arsenal gikk alle i fella å tro at fansen ville følge dem inn i en turnering designet for å fylle lommene til sine eiere og fjerne nedsiden ved å ikke kvalifisere seg. Nettopp det faste medlemskapet hvor det ikke var konkurranse om plassene var det som skapte det største sinne.

Avstanden mellom eierne og klubbene er enorm

Verken FIFA eller UEFA er spesielt populære organisasjoner, men også de, har måttet begrense seg etter ekstremt press fra klubber, fans og i noen tilfeller også nasjoner.

Les: Leilighetskjøpet vi ikke kan ignorere?

Det har vært noen få stemmer som har syntes ideen om en superliga er god, de har «kjøpt» argumentet til Real Madrid president og styreleder for superligaen Florentino Pérez om at de må tjene mye mer for å redde fotballen fra økonomisk kollaps. – Han sier at hvis de store fotballklubbene får en større del av kaka vil det være gunstig for alle, smuler vil trille ned til de mindre klubbene.

Det er utrolig at noen fortsatt tror på teorien om at «trickle down economics» faktisk virker, det virker ikke i samfunnet ei heller i fotballverden. Chelsea var en av de første klubbene som så hvor feil dette var og satte spørsmålstegn med sin egen deltagelse.

Når selv en søkkrik russisk oligark skjønner det er for ille og at eierne har blitt for griske skjønner man hvor banebrytende feil hele prosjektet var. – Ut over kvelden og natten trakk alle de engelske klubbene seg etter tur; Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Manchester City mens Chelsea direktør Marina Granovskaia trolig bare skal få unna morgengymnastikken før en offisiell uttalelse kommer.

De bekrefter dette nesten samtidig på hver av sine Twitter-profiler:

Tre medlemmer fra Spania– Real Madrid, Barcelona og Atletico Madrid

I Spania er det en ganske annen dynamikk, vi kan forvente at Real Madrid spesielt under Florentino Pérez sin ledelse vil lede et prosjekt som superligaen, han lider helt klar av gigantomani, på samme måte som Juventus eier Andrea Agnelli må de alltid være kongen på haugen.

Les: Fjerner ikke «Financial Fair Play»

Barcelona på sin side er eid av medlemmene og har en inngrodd skepsis til det spanske fotballforbundet og Spania som helhet. Alt som kan svekke forbundet og La Liga er av det gode, mens Atletico Madrid, den evige treer er bare glade de får lov til å være med.

Det blir spennende å se hvor land tid de spanske klubbene trenger for å erkjenne at noe er over. – Atletico Madrid ryktes å komme med en uttalelse om at de trekker seg i løpet av formiddagen.

De nyheten om superligaen kom i helgen var det mange som la merke til at ingen franske eller tyske klubber var med, i det minste kan man regne Paris Saint-Germain og Bayern München som blandet verdens største klubber. Begge klubber var raske med å forteller sine fans at dette var noe de aldri ville bli en del av, noe som skaffet dem umiddelbar støtte.

Tre medlemmer fra Italia: Inter Milan, Juventus og AC Milan

Den store stygge ulven i Italia er Andrea Agnelli som i tillegg til å eie store deler av Juventus er største aksjonær av Stellantis som er giganter innen bilindustrier med merker som Fiat og Jeep. – Han er er nest leder i superligaen og har vært pådriver for dette lenge. – Det går ryker at han, på lik linje med Ed Woodward, trekker seg fra sin stilling på grunn av skandalen som dette prosjektet har blitt i løpet av kort tid, men det er ikke bekreftet.

Les: Hva i huleste skjer hos Manchester United?

Inter Milan sine kinesiske eiere blir med på alt som lukter penger, uten å ha forståelse for kulturen og pasjonen i europeisk fotball, mens stadionkamerat AC Milan trolig var redde for å stå utenfor. Vi tipper de italienske klubben følger etter de spanske, når de ser hva som skjer der.