Suksessmanager fikk sparken en uke før møtet mot Chelsea i Champions Leauge

247
Marcelino tar med seg så mange drakter som mulig hjem

Vi skal innrømme at vi er overrasket over hvor kjappe Valencia er med å sparke sin manager, kan tenkes de ville ha rekord i å være den første La Liga klubben til å sparke sin manager denne sesongen. – Det var trolig tapet mot Mallorca 1.september som gjorde utslaget, det er et mye dårligere lag som skal være lett for Valencia å slå dem. 

Sist sesong ble Marcelino hyllet av alle etter at Valencia som seg hør og bør kvalifiserte seg til Champions League for andre gang under hans ledelse. – Denne sesongen har det gått mye tregere, en 10 plass og et lag i «kaos».

Tidspunktet er litt merkelig Marcelino får sparken mindre enn en uke før lagets første mesterligakamp mot Chelsea.

Les: «Jeg har fått nok!»

Erstatter er Albert Celades (43), som også er godt kjent med å få sparken, han har vært trener for flere av Spanias aldersbestemte landslag, og som var assistent for Julen Lopetegui både på landslaget og i Real Madrid. Begge steder endte det med sparken. (Naturlig nok fulgte han ikke etter Julen til Sevilla, som forøvrig gjør det knallbra og ligger på en 3.plass i La Liga)

Les: Mohammed Fellah sprudlende glad over å være tilbake

54-årige Marcelino ble hentet til Valencia sommeren 2017, etter at klubben to år på rad hadde havnet helt nede på 12.-plass i La Liga. I begge sine to hele sesonger i klubben førte han laget til 4.-plass og mesterligaspill. Forrige sesong ble det også cuptriumf, Valencias første store tittel på 11 år.

Denne sesongen har laget tatt fire poeng på de tre første kampene, og onsdag var det slutt.

«Valencia har informert Marcelino Garcia Toral om at han har fått sparken som trener for vårt førstelag. Vi vil takke ham for arbeidet han har nedlagt og ønske ham lykke til i framtiden»

Første oppgave for Celades blir kampen mot Barcelona lørdag. Neste uke er det bortekamp mot Chelsea i mesterligaen.

Les på F7City: Viktige kulturminner i Henningsvær