Christian Eriksen

Regelen i Italia at en fotballspiller som har en hjertestarter ikke kan spille på toppnivå gjelder fortsatt, likevel mener Corriere dello Sport den danske Inter Milan stjernen kan komme tilbake på banen i Italia.

Vi husker alle kollapsen, redningen, det danske samholdet, en samlet fotballverden og Eriksens tommel opp fra sykehussengen. Selv om det som betyr noe var at Eriksen overlevde og kan få et fullverdig liv, har dansken tross alt viet livet sitt til å spille fotball på øverste nivå.

Les: Rodriguez kommer ikke akkurat til å få noe drahjelp av Benitez

Spørsmålet som stilles er derfor om comeback er mulig – og hvor. Inter Milan-manager Inzaghi gikk tidlig ut med at de holder døra åpen for Eriksen retur.

29-åringen er utstyrt med en implanterbar subkutan defibrillator – en enhet som er koblet til hjertet som sender en elektrisk puls for å korrigere uregelmessige rytmer – spillerne ikke har fått montert en er utestengt fra italiensk fotball, i henhold til regler fastsatt av den italienske Fotballforbundet – FIGC.

Nå er det imidlertid håp om at Eriksen kan komme tilbake til å spille i Italia på Inter.

«Hypotesene er forskjellige i Eriksens tilfelle,» forklarte Riccardo Cappato – skaperen av den trådløse subkutane defibrillatoren og president i European Cardiac Arrhythmia Society – til Corriere dello Sport.

«Vi har ikke all informasjon fra hans medisinske historie for å forstå hva som skjedde, vi har ikke engang informasjon om defibrillering som skjedde på banen.

«Sikkert, problemet var alvorlig. Det er et alvorlig problem, og det er mange mulige årsaker.

«En kan være allerede eksisterende. Hvis det var inflammatorisk myokarditt (som kan oppstå etter COVID-19-utvinning), så kunne han gå tilbake til banen. Eller hvis det var et elektrolyttproblem.

«Hvis årsaken til betennelsen kan diagnostiseres, kan den være reversibel.»

Les: Smart! Granovskaia tar innersvingen på Tottenham etter «hemmelige» samtaler