Sterke krefter kommer til å jobbe mot belgieren. (foto: Burnley)

Etter at Xabi Alonso gikk fra jobben som trener for Real Sociedads andrelag til å tuppe Bayern München ned fra bundesligatronen med Bayer Leverkusen, har dører åpnet seg for «ferske» trenere. Vi mistenker at Vincent Kompany før Xabi Alonso aldri hadde kommet inn på kandidatblokka hos Bayern-ledelsen, men nå er det kun forhandlinger unna en usannsynlig signering. En gedigen prestisjejobb ladet med muligheter til å løfte trenerkarrieren opp på øverste nivå, men også en potensiell «Frank Lampard-klippe» med mulighet for fritt fall.

Lampard ble hentet til Chelsea, ledet klubben til godkjente resultater, men ble så tuppet ut og erstattet av Thomas Tuchel. Da Graham Potter hadde erstattet Tuchel i 2022 og fikk sparken ikke mange månedene senere, ble Lampard kalt inn som supervikar av de nye Chelsea-eierne. Resultatet ble historisk svakt på Lampards vakt. Etter dette befinner Chelsea-legenden seg i et vakum, der jobbtilbudene ikke akkurat ligger klare på en fjøl.

Så hva her dette med Vincent Kompany? Alt.

LES: The Times: Venter på Manchester United

City-legenden ledet Burnley opp til Premier League, men også ned fra øverste divisjon. Belgieren trenger tid på å utvikle seg, Bayern München har gjennom klubbhistorien vist det er ingen tålmodighet for å «lære på jobben». Uteblir resultatene, kommer oppsigelsen i løpet av kort tid, garantert.

Det er derfor foruroligende for Kompanys del at han møter motstand hos de mektige gamlekara hos Bayern München.

Ifølge tyske Sky Sports var det uenighet blant de ledende personene hos Bayern München før sportsdirektøren styrte inn mot Vincent Kompany

Den tyske journalisten Florian Plettenberg forklarer:

-Det har vært noe misnøye igjen de siste dagene. Toppsjefene – inkludert Uli Uli Hoeness (ærespresident) – snakket igjen for deres valg av Hansi Flick, men Eberl (sportsdirektør Max Eberl) sa: «Nei, stol på meg. Jeg ser noe i Vincent Kompany, forteller Plettenberg.

Ikke spesielt godt utgangspunkt for Kompany å ta over ledelsen av babyen til Uli Hoeness og gamlekara når de venter på at det skal gå til fotballhelvete.

ENGELSKE KLUBBER: Har fått beskjed han leder Manchester United også neste sesong og «inn i evigheten»

Styr unna Bayern, Kompany!