David de Gea tabbet seg ut to ganger da Chelsea uanstrengt slo Manchester United 3-1 og slo dermed ut av FA-cupen.

Arsenal kvalifiserte seg til lagets 21. FA-cupfinale på lørdag. Det samme kunne Manchester United gjort hvis de kunne beseire Chelsea i den andre semifinalen på søndag.

Ole Gunnar Solskjær har hatt et veldig godt grep om Chelsea, siden han overtok på Old Trafford i desember 2018. Denne sesongen har det blitt tre seirer mot Frank Lampards lag.

I forsøket på å forhindre Manchester United i en fjerde triumf, hadde Frank Lampard valgt en diskantkjede. United har mer eller mindre latt de samme 11 trekke belastningen etter omstarten. Røde djevelenes startoppstilling hadde imidlertid endret seg litt, med profiler som Paul Pogba og Anthony Martial på benken.

Chelsea startet best på Wembley, der spesielt høyreback Reece James var en trussel. Han hadde et tidlig forsøk, men et godt skudd ble tatt ned av David de Gea.

Like etter planla James et innlegg inn i boksen, som Marcos Alonso først kom med på bakerste stolpe, men den ellers farlige backen headet over boksen.

Bruno Fernandes testet Willy Caballero på et av Manchester Uniteds beste forsøk i en første omgang. – Eric Bailly og Harry Maguire slo hodene, noe som betydde et langt opphold i spillet og en erstatning for en tøff Bailly. En hode bundet Maguire kunne fortsette.

Ulykken skapte en massiv ekstratid i første omgang, og i det 11. minutt på overtid tok Chelsea ledelsen da Olivier Giroud styrte Cesar Azpilicuetas flate kryss mot mål. Avslutningen traff De Gea på vei inn, men spanjolen var ikke rask nok i refleksene til å forhindre scoringen.

Mindre enn ett minutt ut i andre omgang kom spanjolen tilbake i ufrivillig fokus. Mason Mount skjøv flatt fra stor avstand, og selv om De Gea hadde skuddet, slo ballen fortsatt i mål til 2-0.

Chelsea satte United under tungt press i starten av andre omgang, og De Gea fikk litt restitusjon da han satte en avslutning fra Giroud.

Maguire headet en god heading mot United, men Chelsea var generelt i ledelsen og kom på 3-0 med et kvarter igjen.

Maguire ble notert for et eget mål etter at han kuttet et innlegg i mål i en tøff duell med Chelseas Antonio Rüdiger, som imidlertid ikke så ut til å slå ballen i situasjonen. Og med det var all spenningen rundt utfallet borte.

Manchester United reduserte godt nok på straffespark som ble begått på Anthony Martial. Fernandes oversatte det til scoring, men med fire minutter igjen av ordinær tid var det ikke nok sand i timeglasset til at det virkelig kunne endre noe.

Chelsea vant 3-1 og er klare for finalen mot Arsenal på Wembley 1. august.

Les: Alle poengene ble med til Alta