Strømsgodset enig om overgangssum for kaptein Jakob Glesnes

(c) Bilde: Strømsgodset Fotballklubb: Jakob Glesnes

Midtstopper Jakob Glesnes har allerede satt seg på flyet i retning Philadelphia for å gjøre to ting, forhandle frem den personlige avtalen med Philadelphia Union og gjennomgå den obligatoriske legetesten.

Strømsgodset har kommet til enighet med MLS-klubben Philadelphia Union om rammene for et salg, mens resten av klubben reiste på treningsleir i Tyrkia i dag tidlig reiste deres kaptein andre veien.

«Forhandlingene har pågått i lengre tid og mandag kveld ble vi enige om rammene for en avtale vi er fornøyde med. Vi unner Jakob denne muligheten og føler at han på mange måter er klar for å ta det neste steget. Vi ønsker ham lykke til videre på veien», sier sportssjef Jostein Flo til Strømsgodset sine sider.

Jakob Glesnes kom til Strømsgodset fra Sarpsborg 08 sommeren 2016. Et halvt år senere ble han utnevnt til kaptein i en alder av 22 år – som en av de yngste anførerne i klubbens historie. I fjor forlenget han kontrakten ut 2020-sesongen.

Les: Går dealen igjennom har Japanske Keisuke Honda spilt på fem kontinenter

«Jakob har utviklet seg mye i løpet av tiden i SIF, både som fotballspiller, menneske og leder. På sitt beste har han vært en strålende midtstopper for klubben. Han har vært lojal og gitt alt for Strømsgodset» fortsetter Flo.

Les på Popidol: Amazon kan skru opp prisen på Premier League med milliarder

I 2018 ble han kåret til Årets SIF-gutt. I 2017 fikk han utmerkelsen Årets fotballforbilde i norsk fotball.

Jakob Glesnes har spilt 113 kamper for Strømsgodset og scoret tre mål.