Strømmen av Vålerengaspillere som drar vestover begynner å bli kraftig

1040
(c) Bilde: Brann: Henrik Kjelsrud Johansen

De siste sesongene har Ruben Kristiansen, Sivert Heltne Nilsen og Daniel Braaten forlatt Vålerenga etter at Oslos stolthet fant ut at de ville satse på andre spillere. – De har alle dratt til Brann, turen vestover har vært god for dem og for klubben. 

Brann har med andre ord god erfaring med å fiske på benken til Vålerenga og har nå hentet angrepsspiller Henrik Kjelsrud Johansen – Han har signert en avtale tidligere i dag ut 2020 og møter opp på trening allerede i morgen.

Før Vålerenga har han vært i en rekke klubber,vi nevner i fleng: Gjøvik, Raufoss, Lillestrøm, Haugesund,Odd og Fredrikstad.

Sportssjef Rune Soltvedt forteller at Kjelsrud Johansen er en spillertype etter trener Lars Arne Nilsens hjerte, med en oppofrende spillestil og trøkk i seg.

– Vi har to gode spisser i Steffen Lie Skålevik og Azar Karadas fra før. Henrik Kjelsrud Johansen kommer til å pushe skikkelig for å få sin sjanse, og den konkurransen er sunn, sier Soltvedt.

– Med Kjelsrud Johansen på plass har vi god dekning på alle plasser og kan trygt starte sesongen, mener Rune Soltvedt.

Les: Bruker millioner for å bli kvitt ex Brann og Rosenborg-spiller

Branns nye angriper innrømmer at han ble nysgjerrig da han første gang hørte om interessen for Brann:

– Jeg ble veldig giret. Brann er en av landets største og mest interessante klubber. Så tror jeg mine kvaliteter vil passe godt inn, sier Kjelsrud Johansen til Brann.no.

Han baserer det blant annet på at Brann-spissene får mange innlegg fra kantene og spiller fotball med bra trøkk.

– Jeg er en spiller som er vond å møte. Jeg vet at Brann har flere andre gode spisser, men jeg er her fordi jeg tror jeg kan spille.