Stort tap for Sarpsborg når deres suksessspiss reiser hjem til Danmark

(c) Bilde: Sarpsborg 08: Patrick Mortensen

Det var hjemlengsel som nå gjorde at Sarpsborg 08s danske spiss Patrick Mortensen returnerer til Danmark og AGF (Århus). Klubben har forsøkt å beholde han, men det ble vanskelig noe som sportssjef Thomas Berntsen snakker om på klubbens sider: 

«Etter et sterkt ønske om å flytte hjem til Danmark og med kun ett år igjen av kontrakten i Sarpsborg 08, ble det vanskelig for oss å holde Patrick igjen. Han har vært viktig for oss. Det er en spiller vi har blitt veldig glad i, men vi må også respektere spillerens ønske i denne saken»

Sarpsborg får naturlig en overgangssum for spissen, men nå er klubben ute etter en erstatter for Mortensen, som har vært en viktig brikke for klubbens suksess ute i Europa denne sesongen.

Som Bergens Tidende meldte tidligere fredag, ønsker Sarpsborg seg Brann-spiss Steffen Lie Skålevik. Østfold-klubben har tidligere kommet med flere bud på Branns målmaskin, men bergenserene skal nå ha mottatt enda et bud.

Etter det BT har grunn til å tro, ligger budet på tett opp mot tre millioner kroner. Det skal nå pågå forhandlinger mellom klubbene.

Sarpsborgs sportssjef, Thomas Berntsen, sier dette til BT om Lie Skålevik:

«Jeg har egentlig ikke så lyst til å kommentere dette. Vi er ikke så veldig opptatt av å snakke om spillerlogistikk. Men vi er ute etter å forsterke laget vårt, vi».

På 14 kamper i Europa League scoret Mortensen syv mål, mens han noterte seg for 12 fulltreffere i Eliteserien både i 2017 og 2018. Totalt står 29-åringen med 47 mål og 11 målgivende pasninger på sine 121 kamper i blått og hvitt.