Drømmen kan bli virkelighet. (foto psg, twitter)

Ideen om at Paris Saint-Germains Kylian Mbappé skal flytte til den spanske giganten har ligget i kortene i årevis, men Real Madrids holdning har endret seg.

Om 16 dager, 1. januar 2024 åpnes vintervinduet samtidig som Kylian Mbappe bare har et halvt år igjen av sin avtale med PSG. – Det blir et fullstendig kaos! Det er øyeblikket da Kylian lovlig kan forhandle med hvilket som helst lag han ønsker. I denne ligningen er Real Madrid åpenbart den andre store variabelen. Real Madrid som hadde den franske superstjernen som hjørnestjernen i sine fremtidsplaner. Holdningen til klubben er klar og fast, men det er ikke eneste løsning. Dette skiller seg fra tidligere holdning.

Les: Barcelona har funnet neste store midtbanespiller i Skandinavia

Hendelser endret tilnærmingen til denne potensielle signeringen. I 2022, da alt var klart for hans ankomst brukte Mbappé og hans agentmor Real Madrid til å lande en ny og vanvittig stor kontrakt for å fortsette hos PSG.

Denne gangen er konteksten en annen. Mbappé, ja takk, men ikke for enhver pris.

Spillerens kvalitet er udiskutabel og aktuell, med 18 mål denne sesongen, og mediepåvirkningen hans er enorm. Derfor forblir planen om å skaffe ham i den spanske hovedstaden aktiv. Som AS skriver, vil Real Madrids offensiv starte med en gang vi kommer inn i 2024. – Mbappé, sammen med sin mor og agent Fayza Lamari, vil motta klubbens kontraktforslag.

LES: Bruker Bellingham for å hindre at Liverpool og Manchester United stikker av med signeringen av engelsk supertalent

Etter erfaringene fra 2022 søker de imidlertid et endelig svar innen 15. januar. Det er internt forstått at dette er tilstrekkelig tid for Kylian å bestemme seg for om han vil spille for Los Blancos eller ikke. – Han har tross alt sagt det er hans drøm i flere år!. Denne tilnærmingen sikrer også at planleggingen for sesongen 2024-25 ikke påvirkes og åpner for nødvendige bevegelser for backup-planer, som for eksempel inkluderer Erling Braut Haaland.

Denne bildet med Kylian Mbappe og Nasser Al-Khelaifi fikk Real Madrid til å reagere kraftig.

Av respekt for PSG gikk Mbappé med på å posere på en slik måte, men han var klar over at «pluss en» i hans toårige fornyelse ikke ville bli som det så ut til. Han ønsket friheten til å velge fremtiden sin i 2024, og nå skal han få det. Som i 2022, men nå har andre faktorer styrket Madrids posisjon i denne endeløse signeringssagaen: Veksten til Vinicius og Rodrygo, sammen med den rungende suksessen til Jude Bellingham.

Bellingham, Vinicius, Rodrygo: Madrids nye horisont

Jude Bellingham banker inn mål fra sin posisjon som angripende midtbanespiller, han er oppe i 16.mål på 19.kamper siden han kom til Real Madrid i sommer. Vini, som dominerer venstrevingen som Kylian ønsker å okkupere, har utviklet seg til å bli som manager Carlo Ancelotti sier «den mest avgjørende spilleren i verden». Og Rodrygo dukket opp som en spiller som som kan avgjøre kamper etter en nølende start (ni mål og seks assist denne sesongen).

Les: Tidligere Manchester United-spiller kastes ut av klubben og sendes tilbake til England

Mbappé og Haaland regnes som de mest verdifulle i verden (ca. 190 millioner dollar), men Vinicius og Bellingham følger etter med ca. 160 millioner dollar. Og du trenger bare å se ned til tiendeplass, for å finne Rodrygo verdsatt til over 100 millioner dollar. For et og et halvt år siden var ikke Jude i klubben, og den brasilianske duoen opererte heller ikke på sitt nåværende nivå.

Fra 1. januar slipper stormen løs, men den vil gjøre det under parametere der Real Madrid kan operere komfortabelt. På Paseo de la Castellana blir operasjonen sett på med tålmodighet. Mbappés talent og kvalitetsspranget han ville bringe til troppen blir ikke oversett, men i motsetning til før blir ikke den potensielle signeringen sett på som et presserende og viktig tiltak.

Det blir interessant…