Stian Ringstad mønstrer på

(c) Bilde: FK Haugesund: Stian Ringstad

Det er en rutinert Eliteseriespiller som nå blir en del av Haugesund skuta. Stian Ringstad har signert en kortsiktig avtale ut 2019. 

Venstrebacken kommer fra skadeskutte Strømsgodset og har tidligere spilt for såvel Sporting Club Braga i Portugal og Lillestrøm Sportsklubb. Han har også tilbragt deler av 2018-sesongen på lån i Sandefjord.

Les: Jose Mourinho er «tilbake» på Old Trafford på søndag

Sportslig leder Eirik Opedal bekrefter at man har jobbet målrettet med å hente en venstreback etter spesifikke kriterier.

«I Stian får vi en offensiv back med en veldig god venstrefot – noe vi har vært på jakt etter i denne posisjonen siden skaden til Alexander. Han kommer til Haugesund med mye erfaring og er som våre signeringer en spiller vi tror vi kan klare å hente veldig mye ut av og få tilbake på tidligere toppnivå. Maksnivået til Stian er veldig høyt og han blir en viktig bidragsyter for oss denne høsten».

Les på Popidol: Woody Harrelson måtte ta en joint for å gjennomføre middag med Donald Trump

FK Haugesunds nyeste signering har både gode og dårlige minner fra Haugesund Stadion fra sine tidligere visitter som gjestende spiller.

«Jeg scoret faktisk mitt første offisielle mål for Lillestrøm her på Haugesund Stadion tilbake i serieåpningen i 2014. Jeg tror det endte 1-1 den gang. Når det er sagt har Haugesund Stadion alltid vært en arena det har vært tungt å komme til. Litt på grunn av vestlandsværet, men mest fordi du alltid vet at det blir en krig og et blodslit når du spiller her. Nå gleder jeg meg til å spille for hjemmelaget her på stadion fremover» sier Ringstad til Haugesund sine sider.

CV
Stian Lunder Ringstad kommer fra Nes på Romerike og startet karrieren i den lokale klubben Haga. Etter fem sesonger i Eidsvold Turn ble han Lillestrøm-spiller som 17-åring i 2009 og tilbragte sju sesonger på Åråsen.

Vinteren 2016 signerte 27-åringen for portugisiske Sporting Club Braga, men returnerte et år senere til norsk fotball og Strømsgodset.

Totalt står Stian Ringstad med 171 opptredener i norsk Eliteserie og cup – samt med sju kamper i portugisisk toppserie.

Han står også med en A-landskamp for Norge samt 29 landskamper for aldersbestemte landslag.