Steve Clarke

Landslagssjef Steve Clarke har blitt kritisert for å ha produsert en «katastrofe av et intervju» etter at Skottland ble eliminert fra EM 2024 etter et nederlag i siste gisp mot Ungarn.

Da Skottland sendte menn frem i jakten på et første vinnermål i turneringen, kontret Ungarn og Kevin Csoboth dukket opp i det 10. minuttet av tilleggstiden. – Det betyr at de endte nederst i gruppe A, etter å ha tatt bare ett poeng fra sine tre kamper i Tyskland.

På vår Live tjeneste kan du følge EM.

De ble hamret av vertene i åpningen før de svarte bra med uavgjort 1-1 mot Sveits, som gikk gjennom som toer i gruppen. Skottland følte seg fornærmet etter å ha blitt nektet straffe da Will Orban så ut til å gå gjennom ryggen til Stuart Armstrong inne i området på 0-0.

Den argentinske dommeren Facundo Tello vinket vekk protestene, og det var ingen VAR-gjennomgang i etterkant.

Steve Clarke ble rasende og satte i gang et angrep på Tello, den andre ikke-europeiske dommeren som tok ansvar for en Euro 2024-kamp.

«Det er en straffe, jeg vet ikke for mitt liv hvorfor den ikke er gitt,» sa han til BBC.

Den tidligere West Brom og Reading-sjefen ble spurt om han hadde søkt noen forklaring fra dommeren.

Han svarte: «Han er fra Argentina. Hvordan skal jeg spørre ham? Snakker sannsynligvis ikke språket, jeg vet ikke. Hvorfor er han her, hvorfor er det ikke en europeisk dommer?»

Tello, som en gang sendte ut 10 spillere i Champions Trophy-finalen mellom Racing Club og Boca Juniors i hjemlandet Argentina i november 2022, dømte tre kamper i verdensmesterskapet i 2022.

42-åringen og hans to assistenter er den eneste gruppen av funksjonærer fra utenfor Europa i turneringen.

Utnevnelsen deres er en del av et pågående partnerskap mellom UEFA og CONMEBOL, Sør-Amerikas styringsorgan for fotball. Til gjengjeld har den italienske dommeren Maurizio Mariani blitt tildelt kamper i Copa America-turneringen.

Les på Engelske klubber: Solskjærs favorittspiller ferdig hos Manchester United