Sterling lei: Tøm tribunene og tapp klubbene for ni poeng

Fotball er fotball. (foto: tottenham, twitter)

Det har vært et problem lenge. Forskjellen nå er at fokuset på rasisme på fotballarenaen har blitt så sterkt at noe kommer til å skje. Raheem Sterling har et forslag til det engelske fotballforbundet.

Straff det der det svir som mest.

Sterling har fått slengt etter seg kommentarer både som City-spiller og som bærer av de tre løvene på brystet. Nå holder det.

-Straffen må være hardere, og bøter gjør ikke noe for rike klubber. Derfor foreslår jeg en automatisk ni-poengs straff fra rasistiske tilrop fra tribunen. Det lyder tøft, men hvilken supporter kommer med rasistiske kommentarer hvis det kan ødelegge for klubben i en tittelkamp, eller nedrykksstrid, sier Sterling ifølge The Times.

Det er fargen på drakta som skal bety noe. (foto: tottenham, twitter)

Les: Zucca videre!

Og mer kommer.

-Videre bør klubben straffes med å spille tre kamper uten publikum. På den måten vil de miste inntekter som en direkte konsekvens av rasistisk oppførsel, avslutter Sterling.

Nå må noen våkne.

Les: Chelsea-manageren såret 

UEFA-president Aleksander Ceferin har nylig innrømmet at rasisme er et stort problem i fotball. Det har blitt ymtet frem om at klubber kan bli straffet med spill for tomme tribuner og utestengelse fra ulike turneringer.

For Sterling holder det nå med prat.

Vi er enige, men ser med gru på hvordan dette skal håndheves.

Les: Liverpool-kapteinen: «Dette er første gangen i livet mitt»